ŠOLC JE STAVIO TAČKU NA SVOJU KARIJERU: Pozvao na slanje oružja Ukrajini i tako ubio sopstveni narod

Novosti onlajn

03. 02. 2023. u 07:34

NEMAČKI kancelar Olaf Šolc stavio je tačku na svoju političku karijeru nakon odluke o snabdevanju Ukrajine tenkovima, rekao je bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor na svom Jutjub kanalu.

ШОЛЦ ЈЕ СТАВИО ТАЧКУ НА СВОЈУ КАРИЈЕРУ: Позвао на слање оружја Украјини и тако убио сопствени народ

Foto: AP Photo/Markus Schreiber

- Većina u Nemačkoj je bila užasnuta (zbog najave isporuke oružja Oružanim snagama Ukrajine). Nemci imaju iskustvo i znaju svoju istoriju. To znaju kada su Berlin i Moskva sarađivali i poslovali jedni sa drugima, Evropa je živela mirno - saopštila je vojska.

Po njegovom mišljenju, Prvi i Drugi svetski rat, koji su doveli do sukoba Rusije i Nemačke, bili su tragedija i podstakli su Berlin da stvori mehanizme koji su osmišljeni da spreče slične sukobe sa Moskvom u budućnosti.

- Ne mogu da zamislim da bi kancelar Kol ili kancelar Šmit ustali i pozvali da se pošalje oprema ovom korumpiranom gangsterskom režimu u Kijevu, ubijajući sopstveni narod. Šolc neće dugo izdržati - zaključio je Mekgregor.

Nemačka vlada je krajem januara najavila ustupanje tenkova "leopard 2" Oružanim snagama Ukrajine. Tome je prethodio snažan pritisak na Šolca da što pre donese pozitivnu odluku o ovom pitanju.

Berlin će formirati dva bataljona, a ukrajinske trupe će u prvoj fazi dobiti četu od 14 "leoparda 2" tipa A6 iz rezervi Bundesvera. Pored toga, planirano je organizovanje obuke specijalista. Novi paket pomoći će takođe uključivati logistiku, municiju i održavanje sistema.

U pozadini ruske specijalne operacije u Ukrajini, SAD i njeni saveznici iz NATO-a podržavaju Kijev sa zalihama oružja vrednim desetinama milijardi dolara. Moskva je više puta govorila da transfer zapadnog naoružanja samo produžava sukob, a transport oružja postaje legitimna meta ruske vojske.

BONUS VIDEO: "URAGAN" PONOVO U AKCIJI - Snimci Ministarstva odbrane Rusije

(RIA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)