MAKRON NAJAVIO POVEĆANJE VOJNOG BUDŽETA: Tražiće od parlamenta da odobri 400 milijardi evra

Novosti online

20. 01. 2023. u 14:59

FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron najavio je plan da vojni budžet Francuske za period 2024-2030. godine poraste na 400 milijardi evra u poređenju sa 295 milijardi koliko je izdvojeno za period 2019-2025. godine.

МАКРОН НАЈАВИО ПОВЕЋАЊЕ ВОЈНОГ БУЏЕТА: Тражиће од парламента да одобри 400 милијарди евра

Foto Tanjug/AP

On je dodao da će od parlamenta tražiti da odobri novi budžet.

Makron je rekao i da Francuska mora da ima potencijal za sveobuhvatnu operaciju zajedno sa drugim evropskim državama u okviru NATO-a ili van Alijanse.

- Moramo da budemo u stanju da delujemo zajedno sa Evropljanima u okviru NATO-a ili van Alijanse i da, ako bude potrebe, obezbedimo komandne potencijale koji će nam omogućiti da zajedno sprovedemo sveobuhvatnu operaciju - rekao je Makron u obraćanju vojnicima u vazdušnoj bazi Mon-de-Marsan.

Prema njegovim rečima, svet se suočava sa velikim brojem pretnji, pri čemu je „sukob visokog intenziteta u Evropi – u Ukrajini“.

Suočeni sa metamorfozama rata, Francuska ima i imaće vojsku spremnu da reaguje na opasnosti sadašnjeg vremena, istakao je on.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: SNIMCI SA MESTA PADA HELIKOPTERA U UKRAJINI: Vatrogasci i spasioci na licu mesta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (1)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima