NAKON VIŠE OD 25 ČASOVA DEBATE IZGLASANO POVERENJE: Češka Vlada preživela "napad" opozicije

Srna

19. 01. 2023. u 07:50

ČEŠKA Vlada preživela je pokušaj opozicije da je svrgne izglasavanjem nepoverenja, što je bio očekivani ishod predloga koji je kabinet nazvao reklamnim potezom u vezi sa predsedničkim izborima u Češkoj.

НАКОН ВИШЕ ОД 25 ЧАСОВА ДЕБАТЕ ИЗГЛАСАНО ПОВЕРЕЊЕ: Чешка Влада преживела напад опозиције

Arhiva

Donji dom parlamenta je kasno sinoć izglasao poverenje sa 102:81, nakon više od 25 časova debate tokom dva dana.

Koalicija pet stranaka desnog centra ima 108 mesta u Donjem domu parlamenta koji ima ukupno 200 poslanika i nije pokazala slabost tokom jučerašnjeg glasanja.

Glavni opozicioni pokret ANO bivšeg premijera Češke Andreja Babiša pozvao je na glasanje samo nekoliko dana nakon što su Babiš i general u penziji Petr Pavel prošli u drugi krug predsedničkih izbora, koji će se održati 27. i 28. januara, prenosi Rojters.

Babiš je ocenio da su predsednički izbori pokušaj da se odabere predsednik koji bi izvršio pritisak na kabinet da pruži veću pomoć onima koji se bore sa povećanim životnim troškovima.

ANO je zahtev za glasanje o nepoverenju pravdao odbijanjem vlade da u se parlamentu razgovara o pitanjima kao što su nedostatak pojedinih lekova, finansiranje socijalne pomoći i planovi za promenu poreza na dodatu vrednost.

BONUS VIDEO: SNIMCI SA MESTA PADA HELIKOPTERA U UKRAJINI: Vatrogasci i spasioci na licu mesta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna