ZELENSKI SA DUDOM PO POVRATKU IZ SAD: Dvojica lidera sumirali godinu iza njih

Tanjug

22. 12. 2022. u 17:04

UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski saopštio je danas da se sastao sa poljskim kolegom Andžejem Dudom tokom povratka kući posle značajne posete Sjedinjenim Državama.

ЗЕЛЕНСКИ СА ДУДОМ ПО ПОВРАТКУ ИЗ САД: Двојица лидера сумирали годину иза њих

Foto: ANDREW KRAVCHENKO / TANJUG/AP

Zelenski je na svom profilu na mreži Telegram napisao da su njih dvojica ''sumirala godinu koja je donela istorijske izazove zbog rata u punom jeku''.

- Razgovarali smo o strateškim planovima za budućnost, bilateralnim odnosima i saradnji na međunarodnom nivou 2023. godine - napisao je Zelenski.

Zelenski je u sredu doputovao u Vašington kako bi razgovarao sa američkim kolegom Džozefom Bajdenom. Zelenski je govorio na zajedničkoj sednici oba doma Kongresa SAD, gde se zahvalio američkim zvaničnicima i narodu na podršci njegovoj zemlji i rekao da će Ukrajina pobediti ''jer smo ujedinjeni. Ukrajina, Amerika i čitav slobodni svet“.

Bajden je rekao da će Sjedinjene Američke Države Ukrajini pomoći sa dodatnih 1,8 milijardi dolara, koje će obuhvatati odbrambeni raketni sistem Patriot i tvrdi da se radi o odbrambenoj pomoći, a ne eskaliranju sukoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)