NAJVEĆI KORUPCIJSKI SKANDAL U ISTORIJI EVROPSKOG PARLAMENTA Dimitrakopulos: "Novac koji je pronađen u Evinoj kući nije pripadao njoj"

K.L.S.

15. 12. 2022. u 19:23

FRANČESKO Đorđi (35) priznao je optužbe za korupciju pred sudom u Briselu, piše Dejli mejl.

НАЈВЕЋИ КОРУПЦИЈСКИ СКАНДАЛ У ИСТОРИЈИ ЕВРОПСКОГ ПАРЛАМЕНТА Димитракопулос: Новац који је пронађен у Евиној кући није припадао њој

Foto: Tviter/@policefederale/Jutjub/Eva Kaili Official

Partner potpredsednice Evropskog parlamenta Eve Kaili Frančesko Đorđi (35) priznao je učešće u podmićivanju Katara i molio za puštanje na slobodu svoje partnerke kako bi mogla da brine o njihovoj bebi, navodi se u sudskim dokumentima, prenosi Dejli mejl. 

On se izvinio za skandal pred briselskim sudijama i rekao da Eva Kaili nije umešana. 

Bivša potpredsednica Evropskog parlamenta Eva Kaili (44) i njen partner Đorđi, bivši poslanik Pjer Antonio Panceri i lobista Nikolo Figa-Talamanka optuženi su za korupciju, pranje novca i organizovani kriminal.

Istražitelji kažu da je, prilikom policijskog pretresa njihove kuće, zaplenjeno ukupno 1,3 miliona funti.

 - Učinio sam sve što je bilo moguće za novac koji mi nije bio potreban - izjavio je Đorđi prenose belgijski list "Le Soir" i italijanski "La Republica", pozivajući se na sudske spise. 

 - Učiniću sve da moja partnerka bude slobodna i da se brine o našoj ćerki od 22 meseca - rekao je Frančesko Đorđi, prenose mediji.

U izjavama, snimljenim 10. decembra, Đorđi je rekao da je blisko sarađivao sa Panzerijem i da novac koji je dobio nema nikakve veze sa njegovom partnerkom Evom Kaili.

- Novac koji je pronađen u Evinoj kući nije pripadao njoj, a Đorđi je jedini upućen u poreklo novca - rekao je Kailin advokat Mihalis Dimitrakopulos za medije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ČUDO NEVIĐENO! Trener dao ostavku na poluvremenu, a onda je klupski lekar preuzeo ekipu - ono što se potom desilo, zaprepastilo je sve!