PRAVO LICE U RIJU: Odbojkaši Srbije o mečevima sa Turcima i Italijanima

S. K.

13. 05. 2024. u 17:51

DUELI sa odbojkašima Turske (3:2) i Italije (2:3) na pripremnom turniru u Kavalezeu pokazali su vrline, ali i mane naših odbojkaša. "Orlovi" su se vratili u Beograd, gde će nastaviti pripreme do odlaska u Rio de Žaneiro, gde će iduće sedmice startovati u Ligi nacija.

ПРАВО ЛИЦЕ У РИЈУ: Одбојкаши Србије о мечевима са Турцима и Италијанима

Foto CEV

- Protiv Italije nam je ponestalo snage na kraju, a bilo je vidljivo da su oni mogli više da rotiraju. Mi smo posle trećeg seta prištedeli Mirana Kujundžića, koji je osetio zamor u nogama, jer već imamo Kovačevića koji se oporavlja, tako da nismo hteli da rizikujemo - kaže za sajt OSS selektor Igor Kolakovića.

Kormilar "orlova" smatra da je dobro što su u Italiji odigrali deset setova.

- U suštini bilo je dobrih stvari, ali i nekih koje moramo da ispravljamo. Bila je dobra energija, desio se pad u četvrtom setu, vidljivo je da ne možemo da izdržimo ritam do kraja. Žao mi je zbog toga, ali turneja nam je koristila, odigrali smo 10 setova, to je kao da smo možda imali tri jaka meča. Gledaćemo narednih dana da u Beogradu popravimo neke stvari i da probamo da osvežimo ekipu za prvi vikend Lige nacija - kaže Kolaković.

Aleksandar Atanasijević smatra da mogu da budu zadovoljni svojom trenutnom formom, a da dobra igra protiv Italije može samo da raduje:

- Nije bilo lako, za dva dana odigrali smo dva meča od pet setova. Ali, to nikako ne treba da bude alibi za poraz od Italije, s obzirom da će nas takve utakmice očekivati u Brazilu i Kanadi. Raduje što smo dosta dugo proveli na terenu, što smo dosta dugo bili zajedno, tako da sada imamo dovoljno vremena da se oporavimo. Važno je da se što bolje spremimo za prvi krucijalni turnir i na njemu se približimo Olimpijskim igrama, što je san naše generacije.

Prvo sa Iranom

"ORLOVI" će prvi meč na turniru u Riju odigrati u četvratk (02.00 po našem vremenu) sa Iranom. Istog dana (22.30) očekuje ih okršaj i sa Japanom. U subotu (02.00) sastaju se sa Brazilom, a u nedelju (19.00) sa Nemačkom.

Podsetimo, boduje se svaki poena, a cilj naše selekcije je da sačuva deveto mesto na svetskoj rang-listi, koje donosi odlazak na Olimpijske igre. Kartu za Pariz od naših rivala u Riju izvadili su Japan, Brazil i Nemačka.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za