SKANDAL TRESE EVROPSKU UNIJU: Deset kancelarija Evropskog parlamenta zatvoreno zbog istrage o podmićivanju

Novosti online

14. 12. 2022. u 22:45

BEZBEDNOSNE službe zapečatile su deset kancelarija Evropskog parlamenta (EP) u Strazburu usred korupcionog skandala, prenosi "Sputnjik Njuz".

СКАНДАЛ ТРЕСЕ ЕВРОПСКУ УНИЈУ: Десет канцеларија Европског парламента затворено због истраге о подмићивању

Foto AP

Bezbednosne službe Evropskog parlamenta zapečatile su deset kancelarija članova EP, a zatvorena je i kancelarija pomoćnika italijanskog člana EP Pjetra Bartola, prenosi "Sputnjik Njuz".

List dodaje da je potpredsednik Evropske komisije Margaritis Shinas kategorički negirao bilo kakvu povezanost sa korupcionim skandalom u svojoj prvoj izjavi za javnost nakon početka skandala.

Belgijski mediji su u utorak izvestili da je policija tokom istrage o mogućim korupcijskim zločinima u Evropskom parlamentu pronašla više od 1,5 miliona evra (1,59 miliona dolara) u gotovini u kući bivšeg italijanskog člana EP Pjera Antonija Pancerija i u kući Eve Kaili, kojoj je istog dana oduzeta uloga potpredsednice EU.

Dana 9. decembra, Kaili i njen partner su privedeni, a njihovo prebivalište je pretreseno.

Belgijske vlasti su prošle nedelje izvršile nekoliko hapšenja i pretresa u Briselu u vezi sa istragom o optužbama za korupciju u Evropskom parlamentu u vezi sa održavanjem Svetskog prvenstva u fudbalu u Kataru i nedozvoljenim lobiranjem u korist zalivske monarhije.

Nakon skandala sa podmićivanjem, Kaili je odmah isključena iz svoje stranke, Grčkog Panhelenskog socijalističkog pokreta.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)