VOTERS POZVAO NA OSLOBOĐENJE ASANŽA: Na skupu podrške okupilo se oko 100 ljudi

Srna

11. 12. 2022. u 07:33

JEDAN od osnivača benda "Pink Flojd" Rodžer Voters pozvao je danas na skupu ispred britanskog konzulata u Njujorku na oslobađanje Džulijana Asanža.

ВОТЕРС ПОЗВАО НА ОСЛОБОЂЕЊЕ АСАНЖА: На скупу подршке окупило се око 100 људи

Foto EPA

Na skup podrške Asanžu okupilo se oko 100 ljudi, a većina je nosila transparente na kojima je pisalo "Oslobodite Džulijana Asanža".

- Mi živimo možda u najluđem gradu, u sigurno najluđoj zemlji i ludom svetu - rekao je Voters na skupu.

Voters je i ranije učestvovao na skupovima podrške Asanžu, a neki američki političari kritikovali su ga jer je optužio američkog predsednika Džoa Bajdena da podstiče sukob u Ukrajini.

Asanž je uhapšen u Londonu u aprilu 2019. godine prema američkoj poternici.

On se suočava sa izručenjem i u slučaju da ga proglase krivim sa 175 godina zatvora.

Asanž (51), koga traži američka vlada zbog optužbi za odavanje poverljivih podataka i kršenje Zakona o špijunaži, sklonio se u Ambasadu Ekvadora u Londonu od juna 2012. do hapšenja u aprilu 2019. godine, nakon čega su počela saslušanja za njegovo izručenje u SAD.

On je navodno podnio zahtev Evropskom sudu za ljudska prava da ospori njegovo izručenje SAD iz Ujedinjenog Kraljevstva, gde se nalazi u zatvoru maksimalne sigurnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

NEMA NAGRADE ZA TERORIZAM: SAD stavile veto na prijem Palestine u Ujedinjene nacije