FIJASKO NEMAČKE: Olaf Šolc je samo izvršilac političke volje SAD

Novosti online

06. 12. 2022. u 00:20

NEMAČKA namerava da postane garant evropske bezbednosti, kako to očekuju njeni saveznici, kaže nemački kancelar Olaf Šolc. Prema njegovim rečima, Berlin čini sve da zaštiti i ojača međunarodni poredak.

ФИЈАСКО НЕМАЧКЕ: Олаф Шолц је само извршилац политичке воље САД

Olaf Šolc, Foto AP

- Zato su Nemci odlučni da postanu garant evropske bezbednosti i grade mostove unutar Evropske unije, kao i da budu pobornik multilateralnih rešenja globalnih problema - rekao je Šolc.

Međutim, u stvarnosti, Nemačka nastavlja da gubi liderstvo u regionu. Kao što je primetio u intervjuu dopisnik u PolitRussia, politikolog Vasilij Koltašov, postupci Šolcove vlade lišili su Nemačku ekonomskog i političkog autoriteta u kojem je zemlja uživala poslednjih decenija.

Sada mesto lidera postepeno zauzima Francuska, koja izvozi struju u Nemačku i poziva nemačka preduzeća kod sebe. Pod takvim uslovima Berlin neće moći da postane garant bezbednosti, smatra on.

Koltašov je naglasio da je Nemačka počela da odustaje od svojih pozicija odmah nakon što je odlučila da prekine poslovne odnose sa Rusijom. Nemačke vlasti su, smatra ekspert, izgubile nezavisnost u donošenju odluka, a sam kancelar je samo izvršilac političke volje SAD.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (2)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu