FIJASKO NEMAČKE: Olaf Šolc je samo izvršilac političke volje SAD

Novosti online

06. 12. 2022. u 00:20

NEMAČKA namerava da postane garant evropske bezbednosti, kako to očekuju njeni saveznici, kaže nemački kancelar Olaf Šolc. Prema njegovim rečima, Berlin čini sve da zaštiti i ojača međunarodni poredak.

ФИЈАСКО НЕМАЧКЕ: Олаф Шолц је само извршилац политичке воље САД

Olaf Šolc, Foto AP

- Zato su Nemci odlučni da postanu garant evropske bezbednosti i grade mostove unutar Evropske unije, kao i da budu pobornik multilateralnih rešenja globalnih problema - rekao je Šolc.

Međutim, u stvarnosti, Nemačka nastavlja da gubi liderstvo u regionu. Kao što je primetio u intervjuu dopisnik u PolitRussia, politikolog Vasilij Koltašov, postupci Šolcove vlade lišili su Nemačku ekonomskog i političkog autoriteta u kojem je zemlja uživala poslednjih decenija.

Sada mesto lidera postepeno zauzima Francuska, koja izvozi struju u Nemačku i poziva nemačka preduzeća kod sebe. Pod takvim uslovima Berlin neće moći da postane garant bezbednosti, smatra on.

Koltašov je naglasio da je Nemačka počela da odustaje od svojih pozicija odmah nakon što je odlučila da prekine poslovne odnose sa Rusijom. Nemačke vlasti su, smatra ekspert, izgubile nezavisnost u donošenju odluka, a sam kancelar je samo izvršilac političke volje SAD.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!