PUTIN POTPISAO NOVI ZAKON: Evo šta je sve zabranjeno u Rusiji

Novosti online

05. 12. 2022. u 15:13

RUSKI predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon koji se odnosi na internet, medije, knjige, audio-vizuelne servise, kinematografiju i reklame.

ПУТИН ПОТПИСАО НОВИ ЗАКОН: Ево шта је све забрањено у Русији

Vladimir Putin, Foto AP

U skladu sa osnovnim zakonom se širi broj zabranjenih informacija koje se mogu plasirati deci, kao što su propaganda i demonstracija netradicionalnih seksualnih odnosa i (ili) koje ukazuju na prednost tih odnosa, kao i informacija koje mogu izazvati želju dece da promene pol.

Uvodi se nova podela pojmova kako bi se razjasnila značenja „demonstracija“ i „propaganda“.

Uvodi se obavezna pretplata i dodatna tehnička sredstva za zaštitu pristupa u televizijskom i radijskom sadržaju, koji je zabranjen za decu, kao i određivanje uzrasta u reklamnim materijalima tog sadržaja.

Osim toga, šire se zahtevi prema reklamama, koje ne smeju da sadrže informaciju koja demonstrira netradicionalne seksualne odnose ili ukazuju na prednost tih odnosa.

Zakonom se brani propaganda netradicionalnih se**ualnih odnosa ili ukazivanje na prednost tih odnosa, između ostalog propaganda pedofilije među Rusima, kako među odraslim tako i među nepunoletnim građanima.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja