POLJSKI SPECIJALCI I OBAVEŠTAJCI STIGLI U UKRAJINU: Imaju poseban zadatak i pod kontrolom su NATO

Novosti onlajn

03. 12. 2022. u 09:20

UKRAJINSKI vojnici su saopštili da je u grad Marganec u Dnjepropetrovskoj oblasti stigao kombinovani odred koji čine pripadnici obaveštajnih službi i specijalnih snaga Poljske kako bi otkrivali stanovnike grada koji pomažu Rusiji, saopštio je Sputnjiku izvor iz ruskih bezbednosnih struktura.

ПОЉСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ И ОБАВЕШТАЈЦИ СТИГЛИ У УКРАЈИНУ: Имају посебан задатак и под контролом су НАТО

Foto: Shutterstock/Vikipedija/Ilustracija

- Prema informacijama dobijenim od izvora u Oružanim snagama Ukrajine, u grad Marganec stigla je jedinica koju čine pripadnici obaveštajnih službi i pripadnici poljskih specijalnih jedinica. Oni su obučeni u ukrajinsku uniformu. Njihov glavni zadatak je filtriranje i čišćenje ljudi koji, kako oni kažu, 'pomažu Rusiji' - rekao je on.

Prema izvorima iz ukrajinske vojske, ta jedinica nije potčinjena ukrajinskoj vojnoj komandi, već je prešla pod operativnu kontrolu komande NATO-a.

Ruska vojska je više puta saopštavala da na strani kijevskog režima ratuju poljski plaćenici. Konkreno, Ministarstvo odbrane Rusije je krajem novembra saopštilo da je u Harkovskoj oblasti likvidirano do 200 poljskih plaćenika i preko 100 plaćenika iz „legije stranaca“ u DNR. U istom periodu je saopštavano da poljski plaćenici trpe velike gubitke kod Kremene, Lisičanska, Svatova i u drugim pravcima u LNR.

Zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je početkom novembra izjavila da je u Ukrajinu stiglo više od 8.000 plaćenika iz preko 60 zemalja, a da su najbrojnije grupe iz Poljske, SAD, Kanade, Rumunije i Velike Britanije. Do tada je bilo likvidirano preko 3.000 stranih boraca, a isto toliko se vratilo kući.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (6)

OGROMNA ŽIVOTINJA SNIMLJENA U JADRANU: Od prizora zastaje dah - izranja iz voda, prska, pa se vraća u dubine (VIDEO)