"CELA EVROPSKA UNIJA JE POD KONTROLOM SAD" Lavrov: NATO se vraća prioritetima hladnog rata

Novosti online

01. 12. 2022. u 13:10

NATO želi da zadrži Ruse van Evrope, Amerikance u Evropi, a cela Evropska unija je sada pod kontrolom SAD, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

ЦЕЛА ЕВРОПСКА УНИЈА ЈЕ ПОД КОНТРОЛОМ САД Лавров: НАТО се враћа приоритетима хладног рата

Foto AP

 - Sećamo se kako je nastao NATO, kada je prvi generalni sekretar alijanse, gospodin Ismej, smislio formulu „Držite Ruse podalje od Evrope, Amerikance u Evropi, a Nemce pod kontrolom.” Šta se sada dešava apsolutno znači vraćanje NATO-a onim konceptualnim prioritetima koji su razvijeni pre 70 godina - rekao je Lavrov na današnjoj konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, sada NATO i dalje želi da Ruse drži podalje od Evrope, a SAD su zauzvrat već porobile celu Evropu i drže pod kontrolom ne samo Nemce, već i celu Evropsku uniju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (1)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura