PLUTAO 15 SATI PO MEKSIČKOM ZALIVU: Obalska straža spasila muškarca koji je ispao sa kruzera

Novosti onlajn

29. 11. 2022. u 21:34

SNIMCI koje je objavila američka obalska straža pokazuju "jedan u milion" spasavanja čoveka koji je pao sa broda za krstarenje.

ПЛУТАО 15 САТИ ПО МЕКСИЧКОМ ЗАЛИВУ: Обалска стража спасила мушкарца који је испао са крузера

Foto: AP

Na snimcima se vidi kako američka obalska straža (USCG) u poslednjem trenutku spašava čoveka za koga je rekla da ga je delilo samo nekoliko trenutaka od smrti. Džejms Grajms (28) pao je sa broda za krstarenje "Carnival" u podmukle vode Meksičkog zaliva, gde je plutao 15 sati.

Grajms je konačno lociran 30 kilometara od jugozapadnog prolaza Luizijane. Spasioci navode da je on "jedan u milion" koji je ovo preživeo.

- Nije imao energije - dodao je Ričard za VVL-TV.

Voda je bila oko 21C - otprilike temperatura od koje sve što ide ispod, može izazvati ozbiljne probleme, a Grajmsova izloženost okeanu tako dugo, značila je da se borio sa hipotermijom kada je pronađen.

- Kada sam mu dao gumu, on se samo srušio u nju - objasnio je Ričard trenutak kada je dao Grajmsu gumu za spasavanje.

- Nije mogao da razgovara sa mnom. Uspeo sam da saznam njegovo ime i brod sa kojeg je pao - navodi Ričard.

Grajms je možda bio u alkoholisanom stanju kada je pao u more, a navodi se da je bio u brodskom baru oko 23 sata u noći kada je nestao, nekoliko trenutaka pre nego što je nestao.

Pronađen je tek kada ga je cisterna u prolazu primetila u vodi. Hoefle je rekao: "On je jednostavno imao neverovatnu volju da preživi. I uradio je sve što je morao."

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

LAŽ VEKA: Kako je govor jednog Amerikanca pre 20 godina promenio budućnost Bliskog istoka