NEMAČKI MEDIJI: Oružane snage Ukrajine suočile su se sa nedostatkom rezervnih delova za haubice PzH 2000 isporučenih iz Berlina

P. Z. S. / russian.rt.com

18. 11. 2022. u 18:00

UKRAJINSKA vojska je imala „neočekivane probleme“ sa 14 haubica Pancerhaubitze 2000 koje je prebacila Nemačka, a koje sada doživljavaju „očigledan nedostatak“ rezervnih delova, piše Špigl.

НЕМАЧКИ МЕДИЈИ: Оружане снаге Украјине суочиле су се са недостатком резервних делова за  хаубице ПзХ 2000 испоручених из Берлина

Foto Tanjug/AP


Kako navodi izdanje, greške u planiranju prilikom naručivanja rezervnih delova „sve više ugrožavaju borbenu gotovost nemačkih samohodnih haubica u Ukrajini“.
Konkretno, nakon isporuke ukupno 14 haubica, nemačko Ministarstvo odbrane „nije uspelo da na vreme naruči obimne pakete rezervnih delova za redovnu popravku sistema naoružanja“.

Prema izveštajima, Oružane snage Ukrajine dnevno ispaljuju oko 300 granata iz ovih topova, što izaziva veliko habanje opreme.

-Nestašica rezervnih delova sada parališe takozvani servisni centar, koji Nemačka planira da stvori u Slovačkoj do sredine decembra, kažu novinari.

Krajem decembra, litvanski ministar odbrane Arvidas Anusauskas rekao je da će zemlja po nalogu Ukrajine popraviti 12 samohodnih haubica Panzerhaubice 2000 do kraja ove godine.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!