NAKON GLASANJA IZA ZATVORENIH VRATA: IAEA traži od Irana da učestvuje u istrazi o uranijumu

Tanjug

17. 11. 2022. u 16:35

UPRAVNI odbor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) danas je usvojio rezoluciju kojom se Iranu nalaže da sarađuje sa agencijom na istrazi tragova uranijuma koji su pronađeni na tri neprijavljena mesta, saopštile su diplomate posle glasanja iza zatvorenih vrata.

НАКОН ГЛАСАЊА ИЗА ЗАТВОРЕНИХ ВРАТА: ИАЕА тражи од Ирана да учествује у истрази о уранијуму

Foto AP

Teheran se protivi takvoj rezoluciji i preti da zbog toga odustane od sastanka sa Međunarodnom agencijom za atomsku energiju, gde bi objasnili poreklo tragova.

Rezolucija je druga koja je usvojena ove godine koja zahteva od Irana učešće u istragama, i postala je prepreka u pregovorima o oživljavanju iranskog nukleranog sporazuma iz 2015. godine, jer je Iran tražio da se istraga okonča.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (1)

MARIĆ, BIKOVIĆ, KOSTIĆ... Koliko su visoki naši glumci?