PUTIN SE OGLASIO O NOVIM AKCIJAMA PROTIV MOSKVE: Rusija je na vreme i čvrsto postavila barikadu

Novosti online

15. 11. 2022. u 13:09

POKUŠAJI niza država da ponovo ispišu svetsku istoriju postaju sve agresivniji, a njihov cilj jeste da se oslabi Rusija. Ona je, međutim, na vreme i čvrsto postavila barijeru protiv pokušaja da se ugrozi njen državni suverenitet, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

ПУТИН СЕ ОГЛАСИО О НОВИМ АКЦИЈАМА ПРОТИВ МОСКВЕ: Русија је на време и чврсто поставила барикаду

Foto: Printscreen/Jutjub

- Pokušaji niza država da ponovo ispišu, da preoblikuju svetsku istoriju, postaju sve agresivniji. I imaju očigledan cilj, a to je da naše društvo, u najmanjoj meri, razjedine, da mu oduzmu orijentire i da, na kraju, oslabe Rusiju, da utiču na njen suverenitet, da ga poljuljaju - rekao je Putin na zasedanju Ruskog organizacionog komiteta „Pobeda“.

Ruski predsednik je upozorio na to da stvaranjem mitova, odnosno ponovnim ispisivanjem istorije, upravo i počinje podrivanje države, što se, kako je rekao, dogodilo i u Ukrajini.

- Bilo je pokušaja da se tako postupi i s našom zemljom – s Rusijom, ali kao što sam već rekao, mi smo na vreme i dovoljno čvrsto postavili barikadu kako bismo odbranili svoje interese - rekao je Putin.

Poručivši ruskoj vladi i drugim nadležnim ustanovama i organizacijama da „odgovorno i s dušom“ pristupe organizovanju obeležavanja 80. godišnjice oslobođenja Lenjingrada, Putin se osvrnuo i na gradove novih ruskih regiona, koji su, kako je naveo, odigrali veliku ulogu u pobedi u Velikom otadžbinskom ratu, zbog čega im treba dodeliti počasna zvanja.

- Kao što znate, proces dodeljivanja zvanja 'Grad vojničke slave' završen je 2015. godine i njime je počastvovano 45 ruskih gradova. Sada su se u sastav Rusije vratila četiri regiona, u kojima su se u vreme Velikog otadžbinskog rata vodile najteže borbe. Hrabrost i izdržljivost koje su ispoljili vojnici Crvene armije, odigrale su ogromnu ulogu u pobedi nad nacizmom - rekao je Putin.

Predsednik Ruske akademije nauka Genadij Krasnikov prethodno je u izveštaju ruskom predsedniku predložio da gradovi Marijupolj i Melitopolj ponesu zvanja „Grad vojničke slave“.

- Uzimajući u obzir ispoljavanje masovnog junaštva prilikom oslobađanja svoje teritorije i vernost istorijskoj tradiciji, molimo da se razmotri pitanje o eventualnoj dodeli počasnog zvanja 'Grad vojničke slave' ruskim gradovima Melitopolju i Marijupolju - rekao je Krasnikov.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

NIŠTA OD SRBIJE: Otkriveno gde je Novak Đoković otišao posle Australijan opena