SUKOBI NA ZAPADNOJ OBALI: Dvojica Palestinaca poginula u odvojenim incidentima

Tanjug

09. 11. 2022. u 19:14

DVOJICA Palestinaca su poginula danas u odvojenim incidentima sa izraelskim bezbednosnim snagama na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštili su palestinski zvaničnici uz ocenu da je reč o najnovijem talasu nasilja u poslednjih nekoiliko meseci.

СУКОБИ НА ЗАПАДНОЈ ОБАЛИ: Двојица Палестинаца погинула у одвојеним инцидентима

Foto Tanjug/AP

Jedan 15-godišnji Palestinac poginuo je nakon što su izraelski vojnici u Nablusu otvorili vatru na njega, a u međuvremenu izraelske snage bezbednosti usmrtile su i 29-godišnjeg Palestinca u Aninu, zapadno od grada Dženina, saopštili su palestinski zdravstveni zvaničnici, prenosi AP.

Izraelska vojska je saopštila da su vojnici primetili kako Palestinac uništava razdelnu barijeru na Zapadnoj obali i otvorili su vatru u nameri da ga spreče.

U saopštenju izraelske vojske se navodi da su vojnici na licu mesta pružili medicinsku pomoć ranjenom Palestincu kojeg je nešto kasnije Palestinski Crveni polumesec evakuisao u obližnju bolnicu, gde je preminuo.

Šef palestinskog Crvenog polumeseca u Dženinu Mahmud al Sadi rekao je Rojtersu da je hitna pomoć pozvana da prebaci u bolnicu čoveka koji je iz vatrenog oružja ranjen u noge.

U izveštaju se podseća da je Izrael više puta bio izložen kritikama zbog upotrebe prekomerne sile protiv nenaoružanih Palestinaca.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...