ZELENSKI OBJAVIO USLOVE ZA PREGOVORE SA RUSIJOM: Posle pisanje zapadnih medija napravio plan

Novosti online

08. 11. 2022. u 12:08

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski je nakon pisanja zapadnih medija o tome da Kijev podstiču na dijalog sa Rusijom izneo ukrajinske uslove za početak dijaloga.

ЗЕЛЕНСКИ ОБЈАВИО УСЛОВЕ ЗА ПРЕГОВОРЕ СА РУСИЈОМ: После писање западних медија направио план

Foto: EPA

Ranije je Zelenski potpisao ukaz o stupanju na snagu Odluke Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine o nemogućnosti pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Takođe je izjavio da Ukrajina neće pregovarati sa Rusijom dok je Putin njen predsednik.

Krajem oktobra predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je Rusija spremna za pregovore o Ukrajini i pozvao Kijev da odmah prekine sva borbena dejstva.

Italijanski list „Republika“ objavio je ranije da Sjedinjene Američke Države i NATO razgovaraju o uslovima pod kojima se može obnoviti dijalog Rusije i Ukrajine. Izdanje „Vašington Post“, pozivajući se na osobe upoznate sa diskusijom, objavio je da administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena privatno traži od ukrajinskih vlasti da pokažu da su otvoreni za pregovore sa Rusijom.

Kako je podvukao portparol Kremlja Dmitrij Peskov, Moskva je otvorena za pregovore sa Kijevom, ali trenutno nema mogućnosti za nastavak pregovora. Ukrajinska delegacija je napustila pregovore, a u Ukrajini je zakonom uvedena zabrana da se sprovode pregovori sa Rusijom.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)