AMERIKA TVRDI: Severna Koreja tajno isporučuje Rusiji oružje

Tanjug

02. 11. 2022. u 17:33

SAD ima informacije koje ukazuju da Severna Koreja tajno isporučuje Rusiji "značajan" broj artiljerijskih granata koje se koriste u Ukrajini, izjavio je danas portparol za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi.

АМЕРИКА ТВРДИ: Северна Кореја тајно испоручује Русији оружје

Foto: Profimedia

- Naši pokazatelji govore da Severna Koreja tajno snabdeva Rusiju granatama i mi ćemo pratiti da li su pošiljke primljene - rekao je Kirbi na virtuelnom brifingu i dodao da Severna Koreja pokušava da prikrije pošiljke slanjem kroz zemlje Bliskog istoka i Severne Afrike, kao i da će se Vašington konsultovati sa Ujedinjenim nacijama o odgovornosti za pošiljke. 

- Nije beznačajan broj granata, ali ne verujemo da ih ima toliko da promene tok rata - izjavio je Kirbi i poručio da SAD neće prestati da pruža pomoć Ukrajini.

Severna Koreja je u septembru saopštila da nikada nije isporučivala oružje Rusiji niti da planira i upozorila SAD da širi glasine koji kvare ugled zemlje.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (7)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima