BEZBEDNOSNI SKANDAL: Danska pozvala na istragu u slučaju bivšeg šefa špijuna

Tanjug

14. 10. 2022. u 19:52

DANSKA vlada, koju podržava opozicija, danas je pozvala na istragu o slučaju bivšeg šefa obaveštajne službe optuženog za odavanje državnih tajni.

БЕЗБЕДНОСНИ СКАНДАЛ: Данска позвала на истрагу у случају бившег шефа шпијуна

Foto: pixabay

- Potrebno nam je široko političko poverenje u rad obaveštajnih agencija, pa ako se pojavi nepoverenje, mislimo da je razumno da formirati istražnu komisiju - rekao je ministar pravde Matijas Tesfaje.

U bezbednosnom skandalu Lars Findsen je početkom ove godine proveo dva meseca u pritvoru, gde je pisao knigu „Šef špijuna - sećanja iz ćelije 18", prenosi Rojters.

Navodi se da je prošlog meseca državni tužilac optužio bivšeg šefa obaveštajne službe da je odavao državne tajne šestorici, uključujući dvojicu novinara.

Dodaje se da je u knjizi objavljenoj ove nedelje i delimično napisanoj u pritvoru, Findsen rekao da ga je vlada iz političkih motiva nepravedno suspendovala 2020. godine.


BONUS VIDEO: ROĐENDANSKO IZDANjE NOVOSTI: U nedelju, 16. oktobra

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!