HAMNEI UPOZORIO DEMONSTRANTE: "Pad Islamske Republike nije moguć"

Tanjug

14. 10. 2022. u 18:48

IRANSKI vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei upozorio je danas demonstrante da se ne usude ni da pomisle da neko može da iskoreni Islamsku Republiku.

ХАМНЕИ УПОЗОРИО ДЕМОНСТРАНТЕ: Пад Исламске Републике није могућ

Foto Tanjug-AP

Kako prenosi Rojters, Hamnei je to poručio u svom najstrožem upozorenju demonstrantima, koji već četiri nedelje protestu zbog smrti mlade iranske Kurdkinje Mahse Amini u policijskom pritvoru.

Hamnei je Islamsku Republiku uporedio sa nepokolebljivim drvetom.

- Ta sadnica je sada moćno drvo i niko ne bi trebalo da se usuđuje da je može išćupati iz korena - rekao je on govoreći na državnoj televiziji.

Navodi se da su demonstracije ljudi iz svih sfera života prerasle u široko rasprostranjene pozive na pad Hamneija i na "Smrt islamskoj republici".

Dodaje se da protesti predstavljaju jedan od najhrabrijih izazova svešteničkoj vlasti od revolucije 1979. godine, čak i ako nemiri ne nagoveštavaju blisko rušenja sistema.

Rojters napominje da je najzešćih sukoba između snaga bezbednosti i demonstranata bilo u oblastima u kojima žive etničke manjine sa dugogodišnjim pritužbama na račun države, uključujući Kurde na severozapadu i Beludžije na jugoistoku.

BONUS VIDEO: 

SNIMAK OŠTEĆENOG KRIMSKOG MOSTA IZ VAZDUHA: Radovi na sanaciji traju 24 sata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna