ISTORIJSKI PREDLOG MOSKVE MINSKU: Spojimo se i stvorimo savez država - to bi bio efikasan odgovor na sankcije Zapada

Novosti online

03. 10. 2022. u 20:45

INTEGRACIJA Rusije i Belorusije u savez država mogla bi da omogući efikasan odgovor na sankcije Zapada, rekao je danas premijer Rusije Mihail Mišustin, prenosi TAS S.

ИСТОРИЈСКИ ПРЕДЛОГ МОСКВЕ МИНСКУ: Спојимо се и створимо савез држава - то би био ефикасан одговор на санкције Запада

Foto: Tanjug/AP Photo

On je, u razgovoru sa beloruskim premijerom Romanom Golovčenkom, izrazio uverenje da bi integracijomm dve zemlje mogle da se suprotstave pritisku zbog sankcija Zapada koje se, kako je rekao, mogu uporediti sa ekonomskim ratom.

Podsećamo, beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je prošle sedmice na sastanku u Sočiju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom da Belorusija i Rusija neće tolerisati poniženja koja dolaze iz Zapadnih zemalja.

On je upozorio da Belorusija i Rusija neće ulaziti u dijalog sa Zapadom ukoliko im se ne pokaže dužno poštovanje.

BONUS VIDEO: SRPSKA AKADEMIJA NAUKA I UMETNOSTI - Kuća znanja i čuvar srpske kulture i identiteta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (6)

NOVI POTRESNI DETALJI O VILISOVOJ BOLESTI: Kao da im sve više izmiče, porodica se moli za čudo