"AKO PUTIN NEŠTO ZAMISLI, ON TO I URADI" Erdogan o novim planovima Rusije posle referenduma

Novosti online

29. 09. 2022. u 09:00

PREDSEDNIK Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je, opisujući ruskog predsednika Vladimira Putina i planove Rusije posle referenduma u četiri oblasti u Ukrajini, da „ako ruski lider nešto zamisli, on to i uradi“.

АКО ПУТИН НЕШТО ЗАМИСЛИ, ОН ТО И УРАДИ Ердоган о новим плановима Русије после референдума

Foto: AP

On je dodao da ga uznemirava to što će te teritorije biti prisajedinjene Rusiji.

- To može da se dogodi, jer Putin, ja ga poznajem, ako nešto zamisli, to i uradi. Takva je situacija. Zbog toga pridajem veliki značaj našem razgovoru. Nadam se da ćemo to pitanje ostaviti na tački do koje je došlo i da ćemo preći na diplomatiju - rekao je Erdogan, prenosi agencija Anadolija.

Turski lider je ranije rekao da danas očekuje telefonski razgovor sa Putinom, dok u Kremlju kažu da takvih planova za sada nema.

Nuklearni rat - katastrofa

Predsednik Turske je novinarima rekao da bi nuklearni rat bio katastrofa i da je diplomatija najispravniji korak.

- Cena prelaska na nuklearni rat je katastrofalna. O tome ne treba čak ni da mislimo, a kamoli da se izjašnjavamo. Diplomatsko rešenje je najispravnije - rekao je Erdogan.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMCI ZARAĐUJU MILIJARDE NA UKRAJINI: Berlin neće da šalje vojnike u rat, ali planira da dobije mnogo para na prodaji oružja