"PRE NEGO ŠTO BUDE PREKASNO" Orban još jednom pozvao EU da se urazumi - "Vreme je da Evropa porazgovara sa SAD o antiruskim sankcijama"

Novosti onlajn

27. 09. 2022. u 19:28

PREMIJER Mađarske Viktor Orban izjavio je da cela Evropa čeka od Brisela odgovor koliko dugo će trajati antiruske sankcije, te je pozvao da se na tu temu razgovara sa SAD „pre nego što bude kasno“.

ПРЕ НЕГО ШТО БУДЕ ПРЕКАСНО Орбан још једном позвао ЕУ да се уразуми - Време је да Европа поразговара са САД о антируским санкцијама

Viktor Orban / Foto AP

- Evropskim preduzećima je teško ili nemoguće da se nose sa cenama energenata u uslovima sankcija. Čekamo odgovor, cela Evropa čeka odgovor iz Brisela na pitanje do kad ćemo to da radimo (da uvodimo sankcije). Ako se ovako nastavi, to će pogoditi celu Evropu. Došlo je vreme da otvoreno razgovaramo o tome sa našim američkim prijateljima. Pre nego što bude prekasno - napisao je Orban na društvenim mrežama.

Kako je dodao, „stanovnici Evrope su postali siromašniji“ zbog antiruskih sankcija, te da to „oružje“ ima suprotan efekat.

- Ukoliko sankcije protiv Rusije budu ukinute, cene energenata će pasti duplo, a evropska ekonomija će moći da se oporavi - rekao je juče Orban, a preneo list "Mađar Nemzet".

Orban je dodao da je od februara "Rusija mnogo profitirala od visokih cena energenata", dok su sankcije, prema njegovom mišljenju, dale suprotan efekat, jer "Evropljani postaju siromašniji, Rusija postaje bogatija".

Podsetimo, ranije je mađarski premijer saopštio da Mađarska prva u Evropi pokreće nacionalne konsultacije kako bi proverila kakvo je mišljenje građana o sankcijama EU protiv Rusije.

BONUS VIDEO: 

SNIMCI DEJSTVA "GRADA": Dejstva ruskih projektila u zoni odbrane vazdušnog prostora


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

Zajedno za očuvanje prirode