SPORAZUM O ENERGETSKOJ BEZBEDNOSTI: Ujedinjeni Arapski Emirati snabdevaće Nemačku gasom i dizelom

Tanjug

25. 09. 2022. u 15:51

NEMAČKA kompanija za elektroprivredu RWE postigla je dogovor sa Nacionalnom naftnom kompanijom Abu Dabija (ADNOC) o isporuci tečnog prirodnog gasa u najveću evropsku ekonomiju do kraja decembra, objavio je danas RWE.

СПОРАЗУМ О ЕНЕРГЕТСКОЈ БЕЗБЕДНОСТИ: Уједињени Арапски Емирати снабдеваће Немачку гасом и дизелом

Foto: Profimedia

Saopštenje je usledilo tokom drugog dana boravka nemačkog kancelara Olafa Šolca u regionu Persijskog zaliva u pokušaju da obezbedi alternativne izvore energenata, preneo je Rojters.

 - Moramo da se uverimo da je proizvodnja LNG (tečnog prirodnog gasa) u svetu napredna do tačke u kojoj se može zadovoljiti velika potražnja koja postoji bez potrebe da se pribegava proizvodnim kapacitetima koji postoje u Rusiji - rekao je Šolc novinarima pre nego što je dogovor objavljen.

U okviru prve isporuke LNG biće isporučeno 137.000 kubnih metara LNG terminalu u Brunsbuetelu u blizini Hamburga, saopštio je RWE.

Predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Mohamed bin Zajed al-Nahjan potpisao je sporazum sa Šolcom koji pokriva ubrzanje energetske bezbednosti i industrijski rast. Šolc je otputovao u Katar posle sastanaka u Abu Dabiju.

On je juče u DŽedi razgovarao sa prestolonaslednikom Saudijske Arabije Mohamedom bin Salmanom.

BONUS VIDEO:

POMRAČENJE U BERLINU: Bez ambijentalnog osvetljenja zbog štednje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

RUSKI ŠAMAR EVROPI: Paklen plan zbornaje koji će sve da promeni