CEO SVET SE PITA: Šta će biti sa psima kraljice Elizabete nakon njene smrti? (FOTO)

Novosti online

11. 09. 2022. u 18:41

SVET se oprašta od kraljice Elizabete druge, koja je preminula u čestvrtak, 8. septembra u zamku Balmoral u Škotskoj.

ЦЕО СВЕТ СЕ ПИТА: Шта ће бити са псима краљице Елизабете након њене смрти? (ФОТО)

FOTO: Tanjug AP

Ljubitelji kraljevske porodice danima tuguju, odaju počast i dele sećanja na kraljicu.

Mnogi su se zapitali šta će se dogoditi sa kraljičinim psima, a sada je stigao odgovor na to pitanje. Njen sin princ Endru i njegova bivša supruga Sara, vojvotkinja od Jorka potvrdili su da će oni udomiti pse i brinuti se o njima.

Portparolka princa Endrua rekla je da će on i Sara, vojvotkinja od Jorka uzeti Mjuka i Sendi, dva psa rase korgi, koje je kraljica dobila na poklon upravo od njega.

Tokom svoje 70-godišnje vladavine, kraljica je posedovala više od 30 korgija i bila je poznata po svojoj ljubavi prema ovoj rasi, prenosi "Miror".

Početkom 2021. godine, princ Endru joj je poklonio dva nova šteneta, jednog rase dorgi (mešanac jazavičara i korgija) i jednog korgija, dok je boravila u Vindzoru u toku karantina koji je uveden zbog pandemije virusa korona.

Štenci su kraljici pravili društvo i pružali joj utehu dok je njen suprug princ Filip bio u bolnici. 

Kraljica je mešanca nazvala Fergus po svom ujaku koji je poginuo tokom Prvog svetskog rata. Ipak, pas je uginuo samo nekoliko nedelja kasnije, neposredno nakon smrti princa Filipa, što ju je dodatno slomilo.

FOTO: Tanjug/AP

Princeze Beatris i Judžin

Endru i njegove ćerke, princeza Beatris i princeza Judžin, potom su kraljici poklonili još jedno štene korgija za njen 95. rođendan.

Anđela Keli, koja je radila kao kraljičin lični asistent, rekla je ranije da su psi bili stalni izvor radosti kraljici za vreme karantina.

Većina kraljičinih korgija vodi poreklo od njenog prvog korgija po imenu Suzan, koji joj je poklonjen na njen 18. rođendan 1944. godine. Međutim, odlučila je da prestane da uzgaja korgije 2015. godine, jer nije htela da ostavi nijednog iza sebe kada umre.

BONUS VIDEO - HAOS U LONDONU: Demonstranti pokušavaju da upadnu u zgradu BBC

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (2)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)