ODMAH SU PREDUZETE MERE: Lavrov se oglasio posle ubistva ruskih diplomata

Novosti online

05. 09. 2022. u 11:50

POJAČANE su mere zaštite ruske ambasade u Kabulu, između ostalog, čuvaće je i dodatne snage „talibanskih vlasti*“ i kontraobaveštajnih službi Avganistana, izjavio je u ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

ОДМАХ СУ ПРЕДУЗЕТЕ МЕРЕ: Лавров се огласио после убиства руских дипломата

Foto: EPA

- Odmah je preduzet kompleks mera za jačanje zaštite spoljnog radijusa, uključene su dodatne snage talibanskih (pokret Talibana je pod sankcijama UN zbog terorističkih aktivnosti) vlasti i obaveštajne i kontraobaveštajne službe Avganistana - rekao je Lavrov uoči razgovora sa ministrom inostranih poslova Tadžikistana.

- Nadajmo se da će organizatore ovog terorističkog akta i njegove počinioce uskoro stići zaslužena kazna - rekao je šef ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Podsećamo, eksplozija je odjeknula u Kabulu, u području gde se nalazi zgrada ambasade Rusije. U pitanju je teroristički napad. Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo je da su poginula dvojica ruskih diplomata.

Eksplozija se desila kada je ruski diplomata izašao da pročita spisak onih koji čekaju u redu za vizu, saopštio je Hamid Hajdari, bivši glavni urednik 1TVnjuz.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo je da su u napadu teroriste-samoubice poginula dvojica ruskih diplomata. Prema izvoru Sputnjika, u pitanju su drugi sekretar ambasade Šah Mahmud i pripadnik obezbeđenja ambasade.

Prema preliminarnim informacijama, u terorističkom napadu je poginulo i povređeno više od 25 osoba.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov osudio je teroristički napad koji je izveden pored ruske ambasade u Kabulu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024