VLADA Kine poziva Ratnu mornaricu SAD da prekine provokacije i demonstriranje sile pod izgovorom slobode plovidbe, saopštio je portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Džao Liđijan.

Ljubica

30.08.2022. 08:25

Znam da mnogi Kineze i njihova upozorenja ne shvataju ozbiljno, zbog toga što pokušavaju izbeći najgore,ali budu li pokrenuli akciju, brzo ćete revidirati vaše mišljenje.

resavac

30.08.2022. 10:29

Odgovor ce biti vise nego strog,i u pisanoj formi!U ovoj bajci,vuk nece nauditi Crvenkapici,zato sto ce se toga dana,morati da jede samo posno.Sto bilo ko ostrije upozorava,Kina sme i da zapreti,to ovi preko vode,blaze razvlace kezove i rade to sto najbolje znaju i,svakako,smeju...Nema tu potrebe,za dubokim umom i visokim obrazovanjem!...Ako je bilo kome,od Stvoritelja,dat prirodan razum,on ce razumno i sve to razloziti...Ako nisi siguran,da mozes da ih pobedis?Uci se da pises protestna pisma!Kako bi smirili tvoj narod,ipak su oni i "darezljivi",napravice ustupak!Pazite!Ustupak je nistavan,po svojoj "velicini",ali ce ga oni maestralno da odglume!!!...Neko od njih ce da izadje pred mikrofone,na teatralno okicenoj pozadini,sa silnim simbolima,i reci:"Mi svaki pismeno,ulozeni protest,PRC-a,najozbiljnije shvatamo,i bas zbog toga,a u cilju ocuvanja mira,(tu on misli na mir izmedju njih,jel(,nasa vlada je donela odluku,da sva ta pisma,ne secka i ne baca u kantu za reciklazu!"...I to bi bilo to!...Ko je ljudi moji normalan,da na njih krene silom???Oni su toga,potpuno svesni,i bas se tako i ponasaju...Niti su pak oni toliko sumanuti,da direktno krenu na Rusiju!!!Kako god uzeli,Kina je ipak,manja nuklearna sila od Rusije.Na svu srecu,kineska mudrost je jos na dezurstvu!

Ljubica

30.08.2022. 10:40

Nikola uz dužno postovanje za tvoje vidjenje, ali Kininezi nisu kao Ametikanci, pa da su im sukobi kao dobar dan. Oni će se teško na taj korak odlučiti, jer to uvek sa sobom nosi gubitke ljudstva, tehnike i resursa. Samo nikako ih zbog toga ne treba podceniti ili otpisati, jer sam sigurna da će ako se za to odluče i to uraditi konsekvento. To je moje subjektivno vidjenje.