BIVŠI REGANOV POMOĆNIK: Kijevski režim neprijateljski reaguje i na svaku nezavisnu kritiku

Novosti online

18. 08. 2022. u 09:46

AMERIČKA politika postala je zavisna od spoljnih faktora, zbog čega su zahtevi kijevskog režima prioritetniji od interesa stanovnika SAD. O ovome piše bivši pomoćnik Ronalda Regana Dag Bendou u članku za "Amerikan Konzervativ", prenose RIA Novosti.

БИВШИ РЕГАНОВ ПОМОЋНИК: Кијевски режим непријатељски реагује и на сваку независну критику

Foto: Tanjug/AP Photo

Po njegovom mišljenju, američke vlasti se u potpunosti oslanjaju na iskreno nepouzdane informacije Vladimira Zelenskog o razvoju ukrajinske krize.

- Lažne priče o herojstvu i nepotvrđeni izveštaji o ruskim žrtvama bili su jedna od najvažnijih strategija Kijeva. Imperativ je ipak da američki kreatori politike zasnivaju svoje odluke na stvarnosti, a ne na tezama iz Kijeva - rekao je Bandou.

Autor je podsetio da Vašington prečesto dozvoljava drugim državama da određuju njegovu politiku. Dobar primer je kada su devedesetih Amerikanci u "Istočnoj Evropi podstakli štetnu politiku proširenja NATO-a do granica Rusije“, što je bilo protivno svim uveravanjima datim Moskvi na ovu temu.

Foto: Printskrin/www.theamericanconservative.com

U pozadini stalnih zahteva Zelenskog da u nekom obliku međunarodne saradnje ograniči Rusiju, Bendou je pozvao vlasti SAD da povuku jasnu granicu između interesa Kijeva i Vašingtona.

- Vašington mora da odredi obim svoje podrške i svoje krajnje ciljeve. Kijev je slobodan da postavlja bilo kakve ciljeve, ali Amerika i Evropa nisu obavezne da ih podržavaju. Zaista, teško je zadovoljiti i jedan zahtev Zelenskog, a svaki sledeći bi bilo svakako teže. Šta ako sutra objavi planove za invaziju na Rusiju, aneksiju Sankt Peterburga i preuzimanje Moskve? Hoće li Vašington i NATO obezbediti novac i oružje potrebno za sprovođenje ovog plana? - upitao je autor materijala.

On je podsetio i na beskrupuloznost informativne politike kijevskog režima, koji neprijateljski reaguje na nezavisnu kritiku, kao i na to kako je Zapad „očistio“ informativno polje od bilo kakvih medija „naklonjenih Rusiji“.

Najsvežijim primerom takvog stava, Bandou je nazvao reakciju na izveštaj Amnesti internešenela, koji je ukrajinske oružane snage optužio za ratne zločine. Međutim, još ranije, Kijev se grubo mešao u zapadne izvore informacija.

BONUS VIDEO:

"URAGAN" PONOVO DEJSTVUJE: Najnoviji snimci Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024