KINESKI BORBENI AVIONI I RATNI BRODOVI KREĆU SE KA TAJVANU: Odgovor na posetu delegacije američkih kongresmena

Novosti online

15. 08. 2022. u 15:13

KINESKA narodnooslobodilačka armija poslala je danas 30 ratnih aviona i pet ratnih brodova prema Tajvanu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Tajvana.

КИНЕСКИ БОРБЕНИ АВИОНИ И РАТНИ БРОДОВИ КРЕЋУ СЕ КА ТАЈВАНУ:  Oдговор на посету делегације америчких конгресмена

NADZOR Kineski vojnik u Tajvanskom moreuzu, Foto AP

Od 17 časova po lokalnom vremenu tajvanske oružane snage su zabeležile pet brodova i 30 aviona Narodne oslobodilačke armije Kine, od kojih je 15 prešlo središnju liniju Tajvanskog moreuza, navelo je Ministarstvo na Tviteru, prenela je agencija RIA Novosti.

Narodnooslobodilačka vojska Kine izvela je vežbe u oblasti ostrva Pengu, koja se nalaze u južnom delu Tajvanskog moreuza, navodi se u saopštenju Istočne borbene komandne zone Narodnooslobodilačke armije Kine (PLA) objavljenom na društvenoj mreži Vičet.

Tokom zajedničkih borbenih vežbi i patrola, piloti istočne zone Borbene komande PLA vršili su nadzor nad arhipelagom Pengu, navodi se u saopštenju.

Portparol kineskog Ministarstva odbrane Vu Ćjan rekao je da kineska vojska ponovo sprovodi vojne vežbe i patrole oko Tajvana, kao odgovor na posetu delegacije američkih kongresmena ostrvu.

Delegacija američkih kongresmena predvođena senatorom Edom Markijem stigla je juče u dvodnevnu posetu Tajvanu.

Ranije je saopšteno da će se delegacija sastati sa visokim tajvanskim zvaničnicima kako bi razgovarali o odnosima SAD i Tajvana, regionalnoj bezbednosti, trgovini i investicijama, globalnim lancima snabdevanja, klimatskim promenama i drugim važnim pitanjima od zajedničkog interesa.

BONUS VIDEO:

UPOZORAVAJUĆI MANEVRI: Avioni i brodovi kineske vojske učestvuju u vežbama u blizini Tajvana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KIŠA JE PADALA NA KRSTOVDAN: Šta to znači po narodnim verovanjima