NUKLEARNA ELEKTRANA ZAPOROŽJE PONOVO META NAPADA: Rogov upozorava - "Kijev će ostati bez mogućnosti da se snabdeva energijom"

Novosti online

13. 08. 2022. u 15:15

UKRAJINSKE snage ponovo gađaju Energodar i nuklearnu elektranu Zaporožje, saopštile su vlasti Zaporoške oblasti.

НУКЛЕАРНА ЕЛЕКТРАНА ЗАПОРОЖЈЕ ПОНОВО МЕТА НАПАДА: Рогов упозорава - Кијев ће остати без могућности да се снабдева енергијом

Elektrana Zaporožje / Foto AP

- Energodar i nuklearka su ponovo mete granatiranja ukrajinskih snaga. Prema rečima očevidaca, u gradu se opet čuju eksplozije - napisao je na "Telegramu" visoki lokalni zvaničnik Vladimir Rogov - prenosi "Sputnjik".

Dodao je da će vlasti biti primorane da konzerviraju elektranu ako se granatiranje nuklearke Zaporožje nastavi.

Upozorio je i da će Kijev ostati bez mogućnosti da se iz te elektrane snabdeva električnom energijom.


Nuklearna elektrana Zaporožje se nalazi na levoj obali Dnjepra, u blizini grada Energodara. To je najveća nuklearna elektrana u Evropi po broju blokova i kapacitetu. Stanica ima šest energetskih blokova VVER-1000, svaki kapaciteta 1 gigavat.

BONUS VIDEO: Reporter "Novosti" na pozicijama ruske vojske
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZRAEL SE OGLASIO NAKON NAPADA NA IRAN: Poslali jasnu poruku Teheran; Bela kuća bez komentara (FOTO/VIDEO)