OPASNA PROVOKACIJA KIJEVA: Mizincev upozorio na plan Ukrajine

Novosti online

22. 07. 2022. u 21:14

UKRAJINSKA vojska je u DNR minirala skladišta radioaktivnog i hemijskog otpada metalurškog preduzeća za proizvodnju olova i planira da ih digne u vazduh prilikom povlačenja, saopštio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije Mihail Mizincev.

ОПАСНА ПРОВОКАЦИЈА КИЈЕВА: Мизинцев упозорио на план Украјине

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prema njegovim rečima, kijevske vlasti su pripremile još jednu provokaciju na opasnom objektu kako bi optužile ruske jedinice da navodno stvaraju opasnost od radioaktivne kontaminacije pojedinih regiona Ukrajine.

Mizincev je saopštio da su ukrajinski neonacisti minirali mostove preko reke Ploska Osokorovka i Konka u Zaporoškoj oblasti kako bi optužili rusku vojsku za navodno neselektivne napade na objekte transportne infrastrukture.

Kako dodaje, neonacisti planiraju da to, prema razrađenom scenariju, plasiraju u ukrajinskim i zapadnim medijima.

Takođe, po njegovim rečima, ukrajinske jedinice su u DNR na teritoriji poljoprivrednog preduzeća rasporedile artiljeriju i višecevne raketne bacače iz kojih sistematski pucaju na položaje Oružanih snaga Rusije, izazivajući uzvratnu vatru.

Mizincev podseća da Oružane snage Rusije izvode selektivne napade samo na vojne objekte ukrajinskih oružanih formacija.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO - HELIKOPTERI Mi-28 NA ZADATKU: Uništavanje ukrajinskih višecevnih bacača i oklopnih vozila

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...