KLJUČNI GRAD ZA KIJEV USKORO U OBRUČU: Ofanziva na Donbas - Rusi napredovali kod Soledara zauzeli dva naselja (MAPA)

P. z. s. / rybar

14. 07. 2022. u 23:11 >> 01:58

SPECIJALNA vojna operacija Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. U toku su žestoke borbe u Donbasu, pozicione borbe na ostalim ratištima.

КЉУЧНИ ГРАД ЗА КИЈЕВ УСКОРО У ОБРУЧУ: Офанзива на Донбас - Руси напредовали код Соледара заузели два насеља (МАПА)

Foto: Profimedia

Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Na telegram kanalu rybar dat je pregled današnjih dejstava ruskih i ukrajnskih snaga.


*Oružane snage Ukrajine su tokom dana nekoliko puta izvršile napade na teritoriju Brjanske oblasti: tokom dana napadnut je granični punkt kod sela Černozemni. U večernjim satima ukrajinska bespilotna letelica bacila je eksplozivnu napravu u blizini sela Novi Jurkoviči. U posledicama incidenata nije bilo žrtava.

▪Ruske trupe su pogodile položaje Oružanih snaga Ukrajine u selu Dorošovka i na teritoriji opštine Grabov, Sumske oblasti.

Ilustracija telegram rybar



▪Na severu Harkovske oblasti vode se pozicione borbe u oblasti Svetličnog. Oružane snage RF su noću napale objekat VSU na teritoriji elektrodepoa Moskovskoje na jugoistoku grada.

▪U Donbasu, savezničke snage su nastavile ofanzivu u pravcu Bahmut (Artjomovsk).
-Poruke o urbanim bitkama u Seversku koje su se pojavile na društvenim mrežama su još preuranjene. Nastavljaju se sukobi u okolini Ivano-Darjevke. Na severu se vode borbe za Verhnekamenskoje, čije će zauzimanje omogućiti pristup Seversku sa istoka.
-Savezničke snage su zauzele Novu Kamenku i Stjapovku, stigavši do istočne periferije Soledara. Na severu se vode borbe za selo Jakovljevka, koje se nalazi na autoputu Lisičansk-Soledar.
-Nastavlja se napad na selo Pokrovskoje na periferiji Bahmuta.
-Oružane snage RF izvršile su seriju udara po položajima ukrajinskih formacija na teritoriji Slavjansko-Kramatorske aglomeracije.
-U pravcu Donjecka, savezničke snage se bore za Kamenku, čije će zauzimanje omogućiti razvoj ofanzive na Avdejevku.
-Ukrajinske formacije ponovo su napale Donjeck kod autobuske stanice „Centar“, ubijena su dva stanovnika. Oružane snage Ukrajine su nastavile da granatiraju i druga naselja DNR i LNR.

*Kasno uveče ruski artiljerci su naneli seriju udara iz VBR-a na Nikopoljski okrug Dnjepropetrovske oblasti.

*U regionu Zaporožja, strane su vodile artiljerijske duele: Oružane snage Rusije su pogodile neprijateljske položaje u Guljajpolju, Zalizničnom, Malinovku i drugim okolnim naseljima.

*Na pravcu Krivog Roga, strane su nastavile sa međusobnim granatiranjem na liniji dodira.

BONUS VIDEO - KAKO DELUJE TOS-1A: Snimak lansiranja projektila sa višecevnog bacača

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)