RUSKO MINISTARSTVO SAOPŠTILO: Kijev gađao Belgorod raketama sa kasetnim punjenjem

Novosti onlajn

03. 07. 2022. u 11:32

KIJEVSKI režim je raketom „Točka U“ sa kasetnom municijom i dronovima Tu-143 „Rejs“ tokom noći gađao stambena naselja Belgoroda i Kurska gde nema nikakvih vojnih objekata, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

РУСКО МИНИСТАРСТВО САОПШТИЛО: Кијев гађао Белгород ракетама са касетним пуњењем

Foto: Printscreen/Jutjub/LeriNka

Sve tri rakete iznad Belgoroda su oborene, ističe se u saopštenju Ministarstva i dodaje da su ostaci jedne rakete pali na kuću u Belgorodu.

 

Tokom približavanja Kursku uništene su dve ukrajinske bespilotne letelice Tu-143 „Rejs“ sa eksplozivom.

Izveštaj ruskog ministarstva odbrane

Kao rezultat uspešnih ofanzivnih dejstava, trupe grupe „Centar“ zauzele su naselja Verhnjekamenka, Zolotarjovka i Belogorovka, stigle do reke Severski Donjec i zajedno sa Južnom grupom snaga zatvorile obruč oko Lisičanska.

Ukrajinske snage potpuno su blokirane u još jednom „kotlu“. Samo u poslednja dva dana na ovom području predalo se 38 ukrajinskih vojnika, od kojih su većina meštani koji su nasilno mobilisani u redove Oružanih snaga Ukrajine.

Ruske snage i jedinice Luganske Narodne Republike vode borbe unutar Lisičanska, dovršavajući poraz opkoljenog neprijatelja. Tokom jučerašnjeg dana u okolini Lisičanska oslobođena su naselja Novodružesk, Malorjazancevo i Bela Gora.

Ministarstvo ističe i da je ruska vojska oborila dva ukrajinska aviona Su-25 kod Harkova i Nikolajeva.

U okviru protivbaterijske borbe, visokopreciznim oružjem Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pogođena su tri artiljerijska i pet minobacačkih jedinica u DNR i LNR.

Ministarstvo ističe i da su ruski PVO sistemi oborili deset ukrajinskih bespilotnih letelica u Zaporoškoj oblasti, DNR i Harkovske oblasti.

Presretnuto je osam raketa ispaljenih iz višecevnih bacača raketa, uključujući četiri rakete sistema „Himars“ u Luganskoj Narodnoj Republici i četiri rakete „Uragan“ u LNR, Harkovskoj oblasti i gradu Donjecku.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije su tokom prethodnog dana visokopreciznim oružjem uništile 10 komandnih mesta i sedam skladišta municije Oružanih snaga Ukrajine.

U Harkovskoj oblasti udarom visokopreciznog oružja Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uništeno je mesto 127. Posebne brigade teritorijalne odbrane Oružanih snaga Ukrajine. U napadu je uništeno više od 100 ukrajinskih vojnika i 15 jedinica vojne tehnike.
U napadu ruskog vazduhoplovstva na bazu stranih plaćenika na severnoj periferiji Nikolajeva uništeno je do 120 ljudi.

U rejonu naselja Sporno u Donjeckoj Narodnoj Republici uništena je jedinica 5. Posebnog jurišnog puka 1. Posebne brigade predsednika Ukrajine „Hetman B. Hmeljnicki“. Kao posledica napada, uništeno je 18 pripadnika ukrajinskih snaga, dva su se predala, a ostali pobegli.

Operativno-taktička i vojna avijacija i raketne snage i artiljerija pogodili su 32 komandna mesta Oružanih snaga Ukrajine, skladište municije, kao i ljudstvo i vojnu tehniku u 287 okruga.

Od početka specijalne vojne operacije uništeno je 229 aviona, 134 helikoptera, 1.440 bespilotnih letelica, 353 protivvazdušna raketna sistema, 3.893 tenka i drugih oklopnih borbenih vozila, 704 borbena vozila sa višecevnim bacačem raket, 3.078 artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i 3.979 jedinica specijalnih vojnih vozila.

(Sputnjik)

BONUS VIDE: 

"URAGAN" PONOVO U AKCIJI: Dejstvo višecevnih bacača na snimku Ministarstva odbrane Rusije


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

BORA ČORBA: Srećan sam što sam pri kraju životnog puta i neću doživeti propast