SARADNICI ŠKALJARACA POHAPŠENI NA KANARSKIM OSTRVIMA: Velika akcija španske policije, zaplenjeni kokain, novac i automobili (VIDEO)

Novosti online

27. 06. 2022. u 20:31

JEDNA od najaktivnijih kriminalnih organizacija u velikoj trgovini kokainom razbijena je na Kanarskim ostrvima, prenose španski mediji.

САРАДНИЦИ ШКАЉАРАЦА ПОХАПШЕНИ НА КАНАРСКИМ ОСТРВИМА: Велика акција шпанске полиције, заплењени кокаин, новац и аутомобили (ВИДЕО)

Foto: EPA

U pitanju je grupa povezana s međunarodnim kriminalnim organizacijama. Kriminalna mreža imala je veze sa italijanskom mafijom u Kalabriji, škaljarskim klanom u Crnoj Gori i sa kartelima u Brazilu i Kolumbiji.

Akciju su, prenosi "canarias7.es", uspešno izveli agenti Tima za organizovani kriminal i borbu protiv droge (EDOA) Civilne garde i agenti Jedinice za borbu protiv droge i organizovanog kriminala (UDICO) Nacionalne policije.

- Kriminalna organizacija je uspostavila nekoliko kanala za unošenje kokaina na Kanarski arhipelag i imala je važnu logistiku za distribuciju narkotika - piše u članku.

Kako se navodi, konačni rezultat nakon hapšenja i pretresa kuća ukazuje na osam uhapšenih.

- Zaplenjeno je 26 kilograma kokaina, skoro 150.000 evra u gotovini, osam vozila, pet šifrovanih telefona, elektronski sigurnosni uređaj, kao i različiti alati i dokumentacija u vezi sa kriminalnim radnjama - navodi se.

(RTCG)

BONUS GALERIJA: Velika peščana oluja prekrila Bliski istok

BONUS VIDEO: SNIMAK POLICIJSKE AKCIJE U BEOGRADU - Uhapšeni makroi, pogledajte kako su im stavili lisice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!