SARADNICI ŠKALJARACA POHAPŠENI NA KANARSKIM OSTRVIMA: Velika akcija španske policije, zaplenjeni kokain, novac i automobili (VIDEO)

Novosti online

27. 06. 2022. u 20:31

JEDNA od najaktivnijih kriminalnih organizacija u velikoj trgovini kokainom razbijena je na Kanarskim ostrvima, prenose španski mediji.

САРАДНИЦИ ШКАЉАРАЦА ПОХАПШЕНИ НА КАНАРСКИМ ОСТРВИМА: Велика акција шпанске полиције, заплењени кокаин, новац и аутомобили (ВИДЕО)

Foto: EPA

U pitanju je grupa povezana s međunarodnim kriminalnim organizacijama. Kriminalna mreža imala je veze sa italijanskom mafijom u Kalabriji, škaljarskim klanom u Crnoj Gori i sa kartelima u Brazilu i Kolumbiji.

Akciju su, prenosi "canarias7.es", uspešno izveli agenti Tima za organizovani kriminal i borbu protiv droge (EDOA) Civilne garde i agenti Jedinice za borbu protiv droge i organizovanog kriminala (UDICO) Nacionalne policije.

- Kriminalna organizacija je uspostavila nekoliko kanala za unošenje kokaina na Kanarski arhipelag i imala je važnu logistiku za distribuciju narkotika - piše u članku.

Kako se navodi, konačni rezultat nakon hapšenja i pretresa kuća ukazuje na osam uhapšenih.

- Zaplenjeno je 26 kilograma kokaina, skoro 150.000 evra u gotovini, osam vozila, pet šifrovanih telefona, elektronski sigurnosni uređaj, kao i različiti alati i dokumentacija u vezi sa kriminalnim radnjama - navodi se.

(RTCG)

BONUS GALERIJA: Velika peščana oluja prekrila Bliski istok

BONUS VIDEO: SNIMAK POLICIJSKE AKCIJE U BEOGRADU - Uhapšeni makroi, pogledajte kako su im stavili lisice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ŠTA KAŽE ZAKON: Sme li se voziti u papučama i štiklama - među vozačima postoji velika zabluda vezana za ovu temu