NOVI ZAHTEVI ZELENSKOG: Traži protivvazdušne odbrambene sisteme i pojačane sankcije Rusiji

Tanjug

27. 06. 2022. u 13:59

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski zatražio je danas od Grupe sedam najrazvijenijih zemalja protivvazdušne odbrambene sisteme, više sankcija Rusiji i bezbednosne garancije, a rekao je i da bi bilo dobro da se rat završi do zime, rekli su neimenovani evropski zvaničnici.

НОВИ ЗАХТЕВИ ЗЕЛЕНСКОГ: Тражи противваздушне одбрамбене системе и појачане санкције Русији

Foto: Profimedia

Zelenski je u obraćanju liderima na samitu G7 putem video-linka, takođe zatražio pomoć za izvoz žita iz Ukrajine kao i pomoć za obnovu, rekao je jedan evropski zvaničnik za Rojters koji je želeo da ostane anoniman.

On je rekao da želi da se rat završi do kraja godine, pre početka zime, rekla su dva zvaničnika EU.

Zelenski se pridružio video-linkom samitu lidera G7 koji se održava u zamku Elmau na jugu Nemačke.

Njegovo obraćanje nije bilo javno, dodaje AP.

U postu koji je kasnije objavio na Telegram nalogu, Zelenski se zahvalio liderima G7 na podršci koju pružaju Ukrajini. On je naveo da je za Kijev važan stav članica G7 o sankcijama.

 

BONUS VIDEO:

DEJSTVO RAKETNOG SISTEMA "URAGAN": Pogledajte snimke Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...