IZ BIBLIOTEKE IZBACUJU RUSKU KNJIŽEVNOST: "Ako imate pitanja, obratite se Službi bezbednosti Ukrajine"

Tanjug

26. 06. 2022. u 08:50

UKRAJINSKE onlajn novine Strana objavile su na svom Telegram kanalu fotografiju obaveštenja iz biblioteke u Odesi, kojim se čitaocima skreće pažnja na to da ta ustanova povlači svoju kolekciju savremene ruske književnosti, navodi TASS.

ИЗ БИБЛИОТЕКЕ ИЗБАЦУЈУ РУСКУ КЊИЖЕВНОСТ: Ако имате питања, обратите се Служби безбедности Украјине

Foto: Vikipedija/Javno vlasništvo

- Ukoliko imate pitanja u vezi sa ovom odlukom, obratite se Službi bezbednosti Ukrajine - navodi se u saopštenju, prenosi TASS, pozivajući se na pisanje novina Strana.

Ranije ove nedelje, vlasti u Odeskoj oblasti odlučile su da otkažu časove ruskog jezika i književnosti u školama na svojoj teritoriji.

Sve obrazovne ustanove izbacile su ove predmete sa studijskih programa za 2022-2023, udžbenici iz ovih predmeta već su povučeni, navodi TASS.

Harkovsko Državno akademsko rusko dramsko pozorište Aleksandra Puškina izbacilo je iz svog naziva reč "rusko" i ime velikog pisca, prenosi ruska agencija.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, 25. marta Oružane snage Ruske Federacije su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj u ruskom vojnom resoru sada je oslobođenje Donbasa, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Zajedno sa ruskom vojskom, u regionu deluju jedinice DNR i LNR.

BONUS GALERIJA: Ukrajinski "Bajraktari"

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE KAKO SE LANSIRA "ISKANDER" - Snimci ruskog Ministarstva odbrane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (12)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima