PODSVEST ILI NEŠTO DRUGO, NOVI SKANDAL U HRVATSKOJ: HRT na vest o hrvatskim „migovima“ stavio fotografiju srpskih lovaca (FOTO)

Novosti online

24. 06. 2022. u 17:12

PORTAL Hrvatske radio-televizije uz vest o preletu hrvatskih „migova“ objavio je sliku srpskih „migova 29“. Kasnije je fotografija promenjena, ali na Tviteru je ostala vidljiva vest sa pređašnjom ilustracijom.

ПОДСВЕСТ ИЛИ НЕШТО ДРУГО, НОВИ СКАНДАЛ У ХРВАТСКОЈ: ХРТ на вест о хрватским „миговима“ ставио фотографију српских ловаца (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

-Povodom obeležavanja 30. godišnjice pogibije brigadira Antuna Radoša dva aviona MiG-21 Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva preleteće u petak u 10 sati zagrebačko groblje Mirogoj, čime će odati počast brigadiru Radošu poginulom u akciji sprečavanja napada na Slavonski Brod, navedeno je na portalu HRT-a.

Zatim je istaknuto da će dva aviona MiG-21 HRZ-a groblje Mirogoj preleteti na visini od 300 do 600 metara od istoka prema zapadu, tokom kojeg se može očekivati kratkotrajna pojačana buka na području Zagreba.

-Reč je o simboličnom preletu odavanja počasti za poginulog pripadnika HRZ-a, stoji u vesti HRT-a.

Kako piše hrvatski portal Indeks, HRT je na sliku koja bi trebalo da ilustruje MiG-ove u odavanju počasti stavio sliku dva srpska MiG-a 29.

„Tačnije, dva aviona MiG-29 Ratnog vazduhoplovstva i protivazdušne obrane Srbije“, navodi portal.

Na to je upozorio i vojni analitičar Igor Tabak koji je na Fejsbuku naveo da se radi o sramoti.

-Jel' može sramotnije? Kad javna televizije najavljuje komemoraciju hrvatskom pilotu Antunu Radošu i prelet MiG-21 HRZ-a, a kao ilustraciju stavi MiG-29 srpskog Ratnog vazduhoplovstva?!?, naveo je on.

Kasnije je fotografija zamenjena hrvatskim letelicama, ali su ostali tragovi na Tviteru.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024