SASLUŠAN OSKAROVAC OPTUŽEN ZA SILOVANJE: Žrtva tvrdi - Držao me je danima kao robinju (FOTO/VIDEO)

Novosti online

24. 06. 2022. u 00:36

KANADSKI reditelj i scenarista Pol Hagis našao se na sudu nakon što ga je neimenovana žena optužila da ju je silovao i danima držao kao roba.

САСЛУШАН ОСКАРОВАЦ ОПТУЖЕН ЗА СИЛОВАЊЕ: Жртва тврди - Држао ме је данима као робињу (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: EPA

Dobitnik Oskara za film "Sudar" iz 2006. godine Pol Hagis pojavio se na prvom saslušanju u Italiji, gde je odgovarao na pitanja vezana za silovanje neimenovane žene iz Britanije. Od nedelje kada je priveden, pa do sada, bio je u kućnom pritvoru u hotelu.

Žena ga je optužila da ju je silovao tri dana, te da ju je držao kao roba. Oskarovac za medije nije hteo da komentariše ove navode, ali se nakon saslušanja oglasio njegov advokat.

- Pol Hagis je objasnio kako su se stvari odvijale. On je rekao da nije kriv, kao što je tvrdio i tokom hapšenja - istakao je njegov advokat Mišel Lafordžija.

Kako su preneli strani mediji, Pol je navodnu žrtvu upoznao u aprilu na filmskom festivalu u Monte Karlu i bio je u kontaktu sa njom od tada, a pozvao ju je u da se nađu u Italiji u vreme održavanja festivala. Prema daljim navodima, devojka je pronađena "vidno zbunjena" na lokalnom aerodromu u nedelju, gde joj je pružena pomoć, a zatim je odvedena u policijsku stanicu, pa i u lokalnu bolnicu na dalja ispitivanja.

Sudije su saopštile da je oskarovac pod istragom zbog optužbi za silovanje i nanošenje povreda, međutim, njegov advokat je izneo drugu verziju događaja:

Foto: EPA

Pol Hagis i njegov advokat

- Odnos koji su imali je bio potpuno sporazuman tokom ta tri dana koje su zajedno proveli u Ostuni. Pojašnjeno nam je, čak i naprotiv od onoga u optužbama, da nije bilo povrede i znakova nasilja. Verujem da su pogrešno protumačili izveštaj hitne službe. Sada čekamo odluku sudije koji će se oglasiti povodom hapšenja i zadržavanja u kućnom pritvoru dok se zahteva da se istraga ubrza po hitnom postupku.

On je naglasio i da je Pol i te kako sarađivao sa svima s kojima je trebalo, pa i izrazio želju da ostane u Italiji sve dok se ne dokaže njegova nevinost.

Ove optužbe iz Italije su se pojavile u nezgodno vreme za Pola - jer ga očekuje sudski proces u Njujorku zbog građanske parnice iz 2017. godine koji je podnela Hejli Brist, publicistkinja koja ga je optužila za silovanje nakon susreta na žurki 2013. godine. Kada je ona javno istupila, javila se još jedna žena sa sličnim tvrdnjama.

U javnosti se takođe provlače i teorije da je sve to nameštaljka jer je Hagis bio sajentolog koji je napustio crkvu i od tada nema blagonaklon stav prema njima već "priča protiv i iznosi sav prljav veš ove verske organizacije".

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...