BATALJON „KRAKEN“ MINIRAO DEČIJU BOLNICU: Nacisti ne prezaju ni od čega

P. Z. S. / ria.ru

23. 06. 2022. u 21:45

UKRAJINSKI nacionalisti planiraju da dignu u vazduh Prvu dečiju gradsku bolnicu u Harkovu kako bi kasnije za to okrivili rusku vojsku, izjavio je general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane.

БАТАЉОН „КРАКЕН“ МИНИРАО ДЕЧИЈУ БОЛНИЦУ: Нацисти не презају ни од чега

Foto: Shutterstock/Profimedia/Ilustracija


Prema njegovim rečima, militanti nacionalističkog bataljona „Kraken“ i 113. brigade Teritorijalne odbrane, pod pretnjom streljanja, nasilno dovode osoblje i bolesnu decu iz drugih bolnica u gradu u zdravstveni objekat. Provokaciju organizuju specijalisti 72.

Centra za informaciono-psihološke operacije Oružanih snaga Ukrajine, dodao je on.

Mizincev je naglasio da je zgrada bolnice minirana i da neonacisti planiraju da je dignu u vazduh sa početkom artiljerijskih udara ruskih trupa na vojne objekte u Harkovu.

-Dopisnici vodećih zapadnih novinskih agencija su već stigli u grad da pripreme lažne foto i video materijale, rekao je on.


Ukrajinska vojska postavila je teško naoružanje na teren škole u ​​Družkovki u DNR, a slične situacije se dešavaju i u drugim regionima, izjavio je u četvrtak general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Nacionalnog centra za kontrolu odbrane Ruske Federacije.

-Ukrajinske oružane formacije nastavljaju da koriste obrazovne ustanove, domove kulture i druge društvene objekte u vojne svrhe. U Družkovki Donjecke Narodne Republike, na teritoriji škole broj 8, militanti nacionalističkih bataljona su opremili uporišta, postavili artiljeriju i kuće. namerno nije sprovedeno, rekao je Mizincev.

On je dodao da je grupa stranih plaćenika stacionirana u zgradi stručne škole broj 64 u Volnjansku, Zaporožja oblast, a na susednoj teritoriji su raspoređena oklopna vozila i artiljerija. Osim toga, u Harkovu, na donjim i gornjim spratovima stambenih zgrada u ulici akademika Pavlova, ukrajinski nacionalisti su opremili vatrene položaje.

Zabranjuju stanarima da napuštaju svoje stanove i oštro suzbijaju sve pokušaje građana da se evakuišu u bezbedna područja.

-Ove činjenice još jednom demonstriraju ravnodušnost ukrajinskih vlasti prema sudbini civila i potpuno nepoštovanje odredbi međunarodnog humanitarnog prava. Sve se to dešava uz prećutnu saglasnost zemalja kolektivnog Zapada, koje nastavljaju da „pretvore slepih očiju“ na brojne ratne zločine kijevskog režima, naglasio je Mizincev.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE DEJSTVO RUSKE AVIJACIJE: Napad na utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna