DANAS je 119. dan specijalne operacije ruske vojske u Ukrajini. Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je juče da je vojna situacija u Lugansku veoma teška jer je Rusija pojačala napore da potisne ukrajinske trupe sa ključnih pozicija. Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je juče da će Rusija nastaviti da razvija i jača svoje oružane snage zbog potencijalnih vojnih pretnji i rizika. Nemačke "Pancerhaubice 2000" juče su stigle u Ukrajinu. , rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

Komentari (6)

Pera

22.06.2022. 08:56

Treba da ih streljaju i to da prenose svi mediji kako bi plaćenici i ostali koji idu od ratišta do ratišta videli kakva ih sudbina čeka. Inače ako se tako ne uradi par puta uvek čemo da imamo neke nove koji će da ubijaju za pare ili iz zadovoljstva svejedno

Aleksandar

23.06.2022. 10:58

A neke davne 2014.godine, zapadnjaci su ukinuli lovostaj na Ruse, pa su išli na "ratni safari" u Ukrajinu da malo ubijaju. Sad će da plate članarinu za osam godina.

Zapitanost

23.06.2022. 19:32

Новости су пре неколико месеци објавиле мапу Украјине на којој се виде 3 области које је у 17. веку Украјина унела у царску Русију, након што је замолила да је приме. Три области, а највише руске земље наводно су поклонили руски цареви, па Лењин, Стаљин и Хрушчов на крају Крим. Не знам одакле та мапа. Ко је аутор. Не схватам зашто би цареви увећавали Украјину, осим ако није истина да су Романови 99% Немци. Енциклопедија не помиње ништа слично, само да је Украјина након рата добила део Румуније, Пољске... не сећам се треће земље. Али ако 4/5 Украјине представља поклоњену руску земљу... требало би је вратити јер су ватикански Укри изгубили право на поклон, обашка што им народ није поклонио ништа, већ му је одузето без питања.