"AMBASADOR NEĆE BITI DOČEKAN NA SKUPŠTINSKOM IMANJU" Ruskim diplomatama zabranjen ulazak u britanski parlament

Novosti onlajn

20. 06. 2022. u 17:05

AMBASADORU Rusije u Velikoj Britaniji Andreju Kelinu i drugim ruskim diplomatama u Londonu biće zabranjeno da uđu na imanje Parlamenta, prenosi Gardijan.

АМБАСАДОР НЕЋЕ БИТИ ДОЧЕКАН НА СКУПШТИНСКОМ ИМАЊУ Руским дипломатама забрањен улазак у британски парламент

Foto: Printskrin Youtube/OxfordUnion

- Kao formalno akreditovani predstavnik ruske vlade, ambasador neće biti dočekan na skupštinskom imanju do daljnjeg - poručio je predsednik Donjeg doma britanskog Parlamenta Lindzi Hojl, prenela je Srna. 

Kako navodi Gardijan, zabrana je neformalno na snazi od kraja februara, kada je Rusija započela specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.

Podsetimo, dok London nastavalja sa neprojateljskim koracima prema Rusiji, više hiljada ljudi okupilo se prekjuče u centru Londona na protestu zbog rasta troškova života u Velikoj Britaniji.

Učesnici protesta tražili su od vlasti da učine više kako bi pomogle ljudima suočenim sa uvećanim računima za osnovne usluge i drugim troškovima koji rastu mnogo brže od njihovih primanja.

Učesnici protesta su uzvikivali pogrdne reči kada su prolazili pored Dauning strita.

Inflacija u Britaniji i ostatku Evrope je u porastu pošto su zbog sukoba u Ukrajini smanjene isporuke energenata i prehrambene robe, a cene su bile u porastu i pre početka sukoba zbog posledica pandemije korona virusa.

BONUS VIDEO: 

POGLEDAJTE KAKO SE LANSIRA "ISKANDER": Snimci ruskog Ministarstva odbrane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere