AMBASADA RUSIJE U SAD: Nedopustive ideje o novom Nirnberškom procesu protiv ruskih vojnika

Tanjug

16. 06. 2022. u 09:52

AMBASADA Rusije u SAD saopštila je danas da su nedopustive ideje da bi protiv ruskih vojnika koji učestvuju u ratu u Ukrajini trebalo pokrenuti "novi Nirnberški proces", zbog navodno počinjenih ratnih zločina, prenosi TASS.

АМБАСАДА РУСИЈЕ У САД: Недопустиве идеје о новом Нирнбершком процесу против руских војника

USLOVLjAVANjE Ambasada Rusije u Vašingtonu, Foto RIA

- Smatramo da su nedopustive bilo kakve spekulacije o organizovanju ''novog Nirnberškog procesa'' protiv ruskih vojnika navodno odgovornih za zločine u Ukrajini - objavljeno je na zvaničnom Telegram kanalu ambasade.

Ruska ambasada u Vašingtonu je istakla da ruska vojska „brani civile u Donbasu od nacista“, koje podržavaju Sjedinjene Države i niz evropskih nacija, navodi TASS.

Nirnberški proces je naziv za suđenje Međunarodnog vojnog suda u Nirnbergu (Nemačka), od 20. novembra 1945. do 1. oktobra 1946, glavnim nacističkim ratnim zločincima Trećeg rajha, radi kažnjavanja odgovornih za najteže zločine tokom Drugog svetskog rata.

Rusija neće kapitulirarti u Ukrajini, izjavio je ranije ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov za televizijski kanal „Solovjev lajv”.

- Kažemo odlučno i jasno, vrlo smo samouvereni, bar mogu da kažem u ime diplomata koji rade ovde, da neće nikada biti nikakve kapitulacije. Samouvereni smo da će svi ciljevi koje je postavio vrhovni komandant našoj vojsci biti potpuno ispunjeni. Nikada nećemo odustati, niti ćemo odstupiti - kazao je Antonov, preneo je TASS.

Ambasador je ocenio da su ciljevi i zadaci ruske vojne operacije u Ukrajini jasno definisani.

BONUS VIDEO: KRAJ NA VEŠALIMA: Najveće suđenje 20. veka ratnim zločincima održano je u Nirnbergu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)