SAVETNIK ZELENSKOG: Ruska artiljerija značajno superiornija, potrebno nam je 300 raketnih bacača

Tanjug

12. 06. 2022. u 07:59

UKRAJINSKIM vlastima bi bilo potrebno oko 300 sistema višecevnih raketnih bacača od zapadnih zemalja, izjavio je savetnik u kabinetu ukrajinskog predsednika Zelenskog, Mihail Podoljak, za britanski list Telegraf.

САВЕТНИК ЗЕЛЕНСКОГ: Руска артиљерија значајно супериорнија, потребно нам је 300 ракетних бацача

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

On je dodao da trentuno oko 90 odsto gubitaka u borbama prouzrokuje ruska artiljerija, koja je znacajno superiornija u odnosu na ukrajinsku, prenosi agencija TASS.

Prethodno je britanski Tajms objavio da će Velika Britanija poslati tri sistema višecevnih raketnih bacača M270, barem kao početnu isporuku.

Foto: Jutjub/Novini.LIVE

SAD će sa svoje strane isporučiti najviše 10 ovakvih sistema Ukrajini, navodi ruska agencija.

Hladan tuš za Zelenskog iz Austrije

Austrija nikada neće pristati na članstvo Ukrajine u Evropskoj uniji na štetu zemalja zapadnog Balkana, rekao je predsednik austrijskog parlamenta Volfgang Sobotka u subotu.

- Austrija nikada neće pristati na kandidatski status Ukrajine na uštrb zemalja zapadnog Balkana - rekao je Sobotka u intervjuu za Austrijsku novinsku agenciju APA.

Austrijski kancelar Karl Nehammer "nedvosmisleno" je dao do znanja da za Ukrajinu neće biti ubrzanog postupka približavanja Evropskoj uniji, rekao je Sobotka.

BONUS VIDEO:

STRAHOTE RAZARANJA: Pogledajte snimke ruševina iz Popasnaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ĆERKA GOSPODINA BINA: Lepotica promenila prezime zbog očeve preljube