URAGAN U TURSKOJ, IMA POGINULIH: Ulice Ankare pod vodom, reka nosi automobile po putu (VIDEO)

Novosti online

11. 06. 2022. u 20:36

ULICE glavnog grada Turske Ankare su pod vodom, oštećeni su prvi spratovi kuća, a jedna osoba je izgubila život. Meštani turske prestonice su na društvenim mrežama objavili snimke posledica razornog uragana.

УРАГАН У ТУРСКОЈ, ИМА ПОГИНУЛИХ: Улице Анкаре под водом, река носи аутомобиле по путу (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/Breaking Disaster

Na jednom od snimaka se vidi kako ženu sa kišobranom nosi vetar.

Usled obilne kiše došlo je do izlivanja reke Tatlar, a nabujala voda odnela je 27-godišnjeg muškarca, koji je radio kao vozač u rehabilitacionom centru u Ankari, prenosi Anadolija.

Ekipe kancelarije za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama (AFAD) i jedinice za potragu žandarmerije (JAK) nedugo zatim su pronašle njegovo beživotno telo. Prema preliminarnim podacima, povređena je jedna osoba.

U jednom delu Ankare vetar je odneo krov sa stambenog objekta, koji je pao na parkirani automobil u blizini. Veliki broj vozila ostao je pod vodom, a deo ulica je zatvoren za saobraćaj.

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Ismail Čatakli rekao je da su vatrogasne brigade i AFAD primili više od 1.000 poziva za pomoć i intervencije.

(Sputnjik)

BONUS GALERIJA: Velika peščana oluja prekrila Bliski istok

BONUS VIDEO: TRAGEDIJA U IRANU - Voz iskliznuo iz šina, veliki broj nastradalih

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...