ILON MASK ZAPRETIO TVITERU: Povlačim ponudu za preuzimanje ako ne dostavite podatke

Tanjug

06. 06. 2022. u 16:35

VLASNIK kompanije "Tesla" i najbogatiji čovek sveta Ilon Mask upozorio je danas pismom rukovodstvo Tvitera da bi mogao da odustane od svoje 44 milijarde dolara vredne ponude za preuzimanje ako mu se ne dostave podaci o tačnom procentu neželjene pošte i lažnim nalozima na toj društvenoj mreži.

ИЛОН МАСК ЗАПРЕТИО ТВИТЕРУ: Повлачим понуду за преузимање ако не доставите податке

Ilon Mask / Foto AP

U pismu se navodi da Tviter "očigledno materijalno krši" svoje obaveze i da Mask zadržava sva prava da raskine sporazum o spajanju, prenosi Rojters.

Ovo je prvi put da je Mask pismom zapretio da će odustati od sporazuma, a ne kao što je to činio pre objavama na svom postu na Tviteru.

Uprava tog društvenog medija je ranije potcenila značaj Maskovih upozorenja o tome da je stavio sporazum „na led“ dok ne dobije pomenute podatke koji će mu, kako je rekao, pomoći da se pripremi za vlasništvo nad Tvitterom, kako ne bi sam sprovodio đu dilidžens (dubinsku proveru poslovnih pokazatelja) i ponovo otvarao pregovore.

Ranije u martu, Mask je rekao da će sporazum "privremeno odložiti", dok čeka da mu kompanija Tviter dostavi podatke o procentu lažnih naloga na mreži.

-Mask smatra da Tviter transparentno odbija da ispuni svoje obaveze iz sporazuma o spajanju, što izaziva dodatnu sumnju da kompanija krije tražene podatke, navodi se u pismu.

Ovaj američki milijarder je doveo u pitanje tačnost Tviterovih javnih podataka o spamovima (neželjenoj pošti) od manje od 5,0 odsto korisničke baze te mreže, tvrdeći da taj procenat iznosi najmanje 20 odsto.

Mask je naveo da su mu traženi podaci potrebni kako bi sproveo sopstvenu analizu korisnika Tvitera i poručio je da ne veruje u „labave metode provere“ koje primenjuje ta kompanija.

Akcije Tvitera su pale za 5,5 posto na 37,95 dolara na ranom trgovanju na Vol Stritu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...