DA LI ZNATE ODGOVOR NA OVU ZAGONETKU? Ilon Mask na razgovoru za posao uvek postavlja ovo pitanje

Novosti online

01. 06. 2022. u 22:55

NAJBOGATIJI čovek na svetu Ilon Mask na razgovoru za posao svim kandidatima postavlja jedno pitanje - otkrila je Tanja Zakovič, tiktorkerka koja se bavi uglavnom matematičkim problemima.

ДА ЛИ ЗНАТЕ ОДГОВОР НА ОВУ ЗАГОНЕТКУ? Илон Маск на разговору за посао увек поставља ово питање

Foto: Tanjug/AP

- Stojite na površini Zemlje. Hodate jednu milju južno, jednu milju zapadno i jednu milju severno. Završite tačno tamo gde ste počeli. Gde se vi nalazite - upitala je Tanja Zakovič svoje pratioce, ističući da je to zagonetka koju Ilon Mask postavlja pred buduće zaposlene.

Mnogi korisnici društvenih mreža su pokušali da odgovore na ovo pitanje. Neki tvrde da se služe naukom, dok su drugi davali filozofske odgovore.

- Nalazite se tačno tamo gde ste počeli - na površini Zemlje - odgovorila je jedna osoba.

- Bermudski trougao! Tamo stvari nestaju, pa pretpostavljam da je izgubljen svaki smisao za pravac - zaključio je drugi.

Jedan korisnik TikToka je dao sledeći, filozofski odgovor: "Završili ste na boljem mestu nego što ste bili ranije, jer ste preduzeli akciju. Niste ostali tamo gde ste bili"

Zakovičeva nije dala odgovor na pitanje koje je Mask postavio prvih hiljadu radnika "SpejsEksa", sa kojima je lično razgovarao.

Postoji više odgovora na zagonetku, ali prvi i najčešći tačan odgovor je Severni pol.

U časopisu "Popular Mekaniks" je dat odgovor na ovo pitanje.

- Ako stojite direktno na severnom polu i hodate jednu milju južno, zatim jednu milju zapadno, pa jednu milju severno, vratićete se na Severni pol - navodi se u časopisu.

Međutim, kandidati za posao koji daju taj odgovor se neće dugo radovati, pošto će im Mask navodno odmah uzvratiti podpitanjem - "Koje bi to mesto još moglo da bude, pored Severnog pola".

Drugi odgovor je Južni pol, na koji manji broj ljudi zna odgovor.

BONUS VIDEO: CENE GORIVA DIVLjAJU - Nemci i Britanci suočavaju se sa velikim poskupljenjima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)