UNIŠTEN AMERIČKI PROTIVBATERIJSKI RADAR Konašenkov: "Ruska avijacija pogodila fabriku za remont tehnike"

Novosti onlajn

06. 06. 2022. u 10:37

RUSKA avijacija je tokom proteklog dana u oblasti Severska u DNR uništila protivbaterijsku radarsku stanicu AN/TPKu-50 dostavljenu u Ukrajinu iz Sjedinjenih Američkih Država, saopštio je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

УНИШТЕН АМЕРИЧКИ ПРОТИВБАТЕРИЈСКИ РАДАР Конашенков: Руска авијација погодила фабрику за ремонт технике

Foto: Profimedia/Ilustracija

Kako je naveo, operativno-taktička i vojna avijacija pogodila je 73 područja koncentrisanja ljudstva i vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine.

U vazdušnim udarima uništena su dva komandna mesta, više od 150 neonacista, tri skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja i skladište goriva na području Kodema u Donjeckoj Narodnoj Republici. Takođe je uništeno osam tenkova i oklopnih vozila, višecevni bacač raketa „grad“, poljska artiljerijska baterija, 10 specijalnih vozila, kao i jedan američki protivbaterijski radar AN/TPK-50 u oblasti Severska u DNR.

Konašenkov je istakao da su Vazdušno-kosmičke snage Rusije u Harkovskoj oblasti visoko preciznim raketama dugog dometa uništile pogone fabrike za remont ukrajinske vojne tehnike.

Visokopreciznim raketama uništena su četiri komandna mesta ukrajinskih trupa, kao i 15 područja koncentrisanja ljudstva i ukrajinske vojne tehnike.

Takođe je naveo da su ruske raketne snage i artiljerija uništile više od 300 ukrajinskih neonacista, 10 tenkova i dva višecevna bacača raketa „grad“, 17 specijalnih vozila, 17 poljskih artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i tri skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja Oružanih snaga Ukrajine u regionu Gorlovke.

On je dodao da su raketne snage i artiljerija uništile 431 područje koncentrisanja ljudstva i vojne tehnike ukrajinske vojske, sedam komandnih mesta i 34 vatrena položaja artiljerijskih i minobacačkih jedinica.

Od početka specijalne vojne operacije uništeno je 190 ukrajinskih aviona, 129 helikoptera, 1.127 bespilotnih letelica, 330 protivvazdušnih raketnih sistema, 3.424 tenka i drugih oklopnih borbenih vozila, 473 višecevna bacača raketa, 1.795 artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i 3.446 jedinica specijalnih vojnih vozila, zaključio je Konašenkov.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

S-300 U AKCIJI: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak dejstva protivavionskog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!