AKTIVNO SE RADI NA RASPARČAVANJU UKRAJINE Patrušev: Ni SAD, ni EU, ni Zelenskog ne brine pitanje suvereniteta

Srna

31. 05. 2022. u 16:14

Brojne zemlje aktivno rade na rasparčavanju Ukrajine, a postupci vlasti u Kijevu, kao i SAD i njihovih saveznika, vode ka raspadu te zemlje, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

АКТИВНО СЕ РАДИ НА РАСПАРЧАВАЊУ УКРАЈИНЕ Патрушев: Ни САД, ни ЕУ, ни Зеленског не брине питање суверенитета

Foto: MUP Srbije/Shutterstock/Ilustracija

- Oni nam kažu: "Mi smo za to da Ukrajina ostane suverena i da se održi njen teritorijalni integritet". Ipak, mi znamo da neke zemlje već aktivno rade na njenom raspadu - rekao je Patrušev na sastanku o osiguravanju državne bezbednosti u Kazanju.

Prema njegovim rečima, u ovom slučaju suverenitet Ukrajine ne zabrinjava predsednika te zemlje, a kamoli SAD i njihove saveznike, koji su spremni da žrtvuju interese ukrajinskog naroda za sprovođenje svojih geopolitičkih ciljeva.

- Njihovi postupci vode ka raspadu zemlje, naglasio je Patrušev.

Patrušev je istakao da predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski proglašavanjem stanovnika Donbasa separatistima i pokretanjem vojnih akcija protiv njih namerava da pruži Poljacima poseban status, uključujući mogućnost da preuzmu vodeće javne funkcije i, u suštini, da državljanima druge zemlje prava na ukrajinsku teritoriju, javio je TASS.

On je naglasio da Rusija, stoga, namerava da zaštiti stanovnike Donbasa i oslobodi Ukrajinu od neonacista i radikalnih nacionalista.

BONUS VIDEO: VOJSKA DNR U "AZOVSTALjU": Pogledajte izbliza ruševine čeličane i tajne podzemne prostorije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?