PUTINOV BEZBEDNJAK IZNEO ZAPANJUJUĆE TVRDNJE: Patrušev navodi da je NATO operisao u Ukrajini sa jednim ciljem

Novosti online

27. 04. 2022. u 12:56

SEKRETAR Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev izneo je danas tvrdnje da je NATO slao vojne savetnike i instruktore u Ukrajinu sa ciljem da pogura Kijev ka nasilnom rešavanju situacije u Donbasu i oružanom sukobu sa Moskvom.

ПУТИНОВ БЕЗБЕДЊАК ИЗНЕО ЗАПАЊУЈУЋЕ ТВРДЊЕ: Патрушев наводи да је НАТО оперисао у Украјини са једним циљем

Foto: MUP Srbije/Shutterstock/Ilustracija

On tvrdi da se Ukrajina od 2014. godine, od kada je, kako Patrušev kaže, pod punom spoljnom kontrolom Amerike, naoružava savremenim i NATO oružjem.

- Zemlje NATO-a su slale svoje vojne savetnike i instruktore sa jednim ciljem - da pripreme kijevski režim za nasilno rešavanje pitanja Donjecke i Luganske Narodne Republike, i izazovu oružani sukob sa Rusijom - tvrdi Patrušev.

Patrušev, koji važi za jednog od najviših bezbednosnih zvaničnika Rusije, rekao je da je "Moskva bila primorana da pokrene specijalnu vojnu operaciju nakon što je dobila informacije o predstojećoj ukrajinskoj agresiji u Donbasu i na Krimu.

- Informacije koje smo dobili o predstojećoj ukrajinskoj agresiji u Donbasu i na Krimu naterale su našu zemlju da preduzme proaktivne mere kako bi obezbedila svoju bezbednost i zaštitila stanovništvo Donjecke i Luganske Narodne Republike, među kojima su i državljani Rusije - tvrdi Patrušev.

On je naglasio da je specijalna vojna operacija pokrenuta po naređenju ruskog predsednika Vladimira Putina prvenstveno usmerena na "zaštitu ljudi koji su već osam godina bili izloženi zlostavljanju i genocidu od strane kijevskog neonacističkog režima, kao i na demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine".

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: RUSI GAĐALI AZOVSTALj - Pogledajte kako dejstvuje projektil, zastrašujuća eksplozija uništava sve

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?